By 10 augustus 2012 Read More →

App review Dr. Panda’s Dierenziekenhuis (iPhone, iPad)

Wat vond ik de oproep voor app reviewer leuk om te lezen, en wat blij was ik toen ik bericht kreeg dat ik mocht reviewen. In mijn bio vind je wat meer achtergrond over mij en mijn gezin, en ik wil graag kort uitleggen wat voor soort apps je van mij mag verwachten. Ik vind het heel goed als mijn kinderen apps gebruiken om zich te ontwikkelen, en tot op zekere hoogte om mee spelen. Daarom probeer ik ook steeds leuke apps te vinden die een combinatie zijn van vermaak en leren. Hierbij gaat het wat mij betreft vooral ook om leren op een andere manier te denken, en te komen tot een resultaat, maar sommen maken mag ook. Ik laat ze ook wel meekijken. Maar, bijvoorbeeld apps met gevechten of rare wezens zul je bij mij niet vinden. De app store is beveiligd met een password. Met name onze zoon is erg leergierig en wil heel graag nieuwe dingen leren, en meer leren.  Mijn dochter vind het vooral leuk om te spelen, ik ben benieuwd hoe zich dat ontwikkelt als ze naar school gaat.  Dit even voor het idee. Dan weet je wat je kunt verwachten.

dr panda dierenziekenhuis, leuke app voor kinderen

De app van deze week heb ik toevallig net voor onze vakantie aangeschaft (voor iPad). Ik loop dan even door mijn genius heen in de app store, en deze leek me leuk. En wat blijkt, mijn dochter vindt hem geweldig: Dr. Panda’s Dierenziekenhuis. Hoe het werkt: als de app start landt er een helikopter op het dak van het ziekenhuis met nieuwe patiënten. Dit zijn allemaal dieren. Mijn dochter zet elk dier dat met de lift aankomt in de wachtkamer, en legt dat dier vervolgens in bed. Je kunt dan de troep opruimen, bedden uitkiezen, de planten water geven of de muziek aanzetten. Maar, waar het om gaat is het beter maken van de dieren. Er zijn tien verschillende kwalen en acht verschillende patiënten die je kind mag genezen: oorpijn, buikpijn, kiespijn, verschoven ribben en nog een paar. Elke handeling is anders, en na het genezen van 3 patiënten mag je een sticker uitkiezen. Ik heb een keer met mijn dochter gezeten om het spel uit te leggen, en nu doet ze het zelf. De app is van 2-6 maar voor mijn zoon (6) is hij wat te eenvoudig, al vermaakt hij zich er prima mee. Mijn dochter (4) speelt er langer meer. Ik vind de app erg gebruiksvriendelijk, en kinderen leren verschillende bewegingen op de iPad te maken. Volgens school een goed begin om het ‘schrijven’ en ‘tekenen’ te oefenen, voor de fijne motoriek dus. Bij ons een groot succes!

Download INFO: Dr Panda’s Dierenziekenhuis kost € 1,59 in Apple appstore, er is ook een gratis versie, zodat je eerst kunt proberen of het wat is. Klik op onderstaande afbeelding:

iTunes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>