By 4 november 2011 Read More →

Amon & Amara, een Egyptisch avontuur

Amon & Amara is een educatieve en interactieve app. 

amon en amara

Het is een Egyptisch sprookje dat over vriendschap gaat, over leven en dood, over nieuwsgierigheid en over lef hebben. Het verhaal is geschreven in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden, speciaal voor kinderen in de leeftijd van vier tot negen jaar om op een speelse manier kennis te maken met het leven in de Egyptische Oudheid. Door middel van interactieve animaties, spelopdrachten en een innovatieve toepassing van augmented reality kunnen kinderen zelfstandig of begeleid het avontuurlijke verhaal lezen. Deze app biedt een geweldige mogelijkheid om op een ontspannen manier kennis over te dragen. Voor de oudere kinderen is een uitgebreide thesaurus (woordenlijst) beschikbaar.

amon en amara app

Voorzien van fijne illustraties, prettige voorleesstem en mooie geluiden. Als extra diverse leuke spelletjes: pruiken passen, een Hiërogliefen boodschap schrijven en spelenderwijs leren wat een farao is, wat papyrusplanten zijn en waarom er een amulet om Amara’s hals hangt. 

Leuk extraatje: Je kunt het verhaal zelf inspreken.

Een bijzonder leuke en educatieve app voor kids vanaf een jaar of 4.

De Amon & Amara app is te downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken:

iTunes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.