By 23 september 2011 Read More →

Appracadabra maakt wachten leuk

Wachten met kleine kinderen op een vliegveld, station of andere lokatie kan soms eindeloos duren, met alle gevolgen van dien. Maar met de kinder-app’s van Appracadabra is dat wachten opeens niet meer zo erg. 

Behind the brand

Ruim een jaar geleden zaten Marlis en Xander zelf samen met hun kinderen op een snikheet Italiaans vliegveld te wachten. De kinderen waren al snel uitgekeken op de meegebrachte spelletjes, boekjes en buitenlandse app’s, zetten het op een brullen en Marlis en Xander zochten wanhopig maar tevergeefs naar vermakelijke app’s in hun eigen taal.  

Bij thuiskomst kreeg het idee voor appracadabra steeds meer vorm en werd er samen met vrienden Diana en Jochem en een groot internationaal netwerk aan illustratoren en ontwerpers gebouwd aan het concept Appracadabra. Het idee? Kinderapp’s uitbrengen in 16 verschillende talen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Mooi ontworpen app’s, kwalitatieve visuals met een hoge amusementswaarde en een educatieve inslag. Gemaakt met heel veel liefde en zorg en aandacht voor het vintage en handmade gevoel. 

appracadabra staff

Iedere 2 maanden een nieuwe kinder-app  

De allereerste app die Appracadabra uitbrengt is “Tel de Dieren!” geillustreerd door Caroline Ellerbeck. Deze kinder-app (voor iPhone en iPad) leert kinderen op een speelse wijze tellen tot 20 in het Arabisch, Chinees, Nerderlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Japans, Litouws, Pools, Portuguees, Slowaaks, Spaans, Zweed en Zwitsers-Duits. Leren tellen is met deze app echt een ontdekkingstocht. Ieder dier dat je aanraakt beweegt en kan een geluid maken, waardoor het je kind stimuleert om door te gaan. Met leuke, verrassende gebeurtenissen, van rondspringen met 6 kikkers tot het jagen op 18 muggen of het redden van een taart van 20 hongerige mieren. 

tel de dieren

Illustratoren

App’s waar momenteel hard aan gewerkt wordt, zijn o.a. een prentenboek over “Mw. Groot” van Uwe Stettler je leert hier alles over verhoudingen. De app “Wonderkamers” van Daniela Rütimann een ontdekkingsreis door een fantasierijk huis. Een zindelijkheids app met spaarsysteem (Caroline Ellerbeck). Alles leren over groente en fruit met een app van de Haagse Zara Atelj. Richting en orientatie leren met een app van Julie Hendriks. En ook aan de allerkleinsten is gedacht. De Zwitserse illustrator Marijke Laupper tekende een geweldige app. voor baby’s. 

Al deze app’s hebben een educatief element, waar kinderen onbewust iets van leren als ze er zelf klaar voor zijn. Nieuwsgierig geworden? Houd de site dan in de gaten….   

Vintage & Printables

En weet je wat nu zo leuk is aan de app’s van Appracadabra? Ze geven je dat vintage, handmade gevoel waardoor je de inkt van de illustraties bijna ruikt. Deze app’s komen echt tot leven, zeker met de leuke extra’s die je na aankoop van iedere app gratis kunt downloaden. Fijne, mooie maar ook leerzame printables die helemaal aansluiten bij de app. Wat bijzonder! 

appracadabra printables

Download info:

Klik op de adbeelding en download de gratis of betaalde versie van Tel de dieren:

iTunes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.