By 27 maart 2016 Read More →

Guerilla tuinieren is the bomb!

Guerilla tuinieren: het stiekem aanleggen van tuintjes waar dat niet mag. Met deze zaadbommen draag jij ook een steentje bij aan een groenere omgeving.

Guerilla tuinieren: het stiekem aanleggen van tuintjes waar dat eigenlijk niet mag. Illegaal dus eigenlijk. Maar wie heeft er nu iets tegen meer groen in het straatbeeld? Diverse onderzoeken hebben het aangetoond: groen heeft een positief effect op de beleving van de leefomgeving.

Ik hou van zulke acties. Ondeugend, maar niet hinderlijk voor anderen, je vernielt niets en het verdwijnt vanzelf.. Zo vond ik de acties met ‘reverse graffiti‘ als marketingactie ook altijd erg grappig. Wie kan er nu iets tegen het schoonmaken van vieze stoepen hebben? Briljante marketeer die dit destijds bedacht heeft!

Zaadbommen

Op showUp kwam ik de ‘seedbombs’ van Green Motion tegen. De titel van dit artikel kun je echt letterlijk nemen bij deze ‘zaadbommen’. Je gooit de zaadbommen in je eigen tuin of stiekem op het schoolplein, het plantsoen of ander braakliggende grond. Dus ergens waar anderen er geen last van hebben! Wachten en dan kan iedereen genieten van een bloemenweide of kruidentuin.

zaadbom

De zaadbommen zijn handgedraaid en bestaan uit aarde, klei en zitten vol biologische vlinder- en bijenvriendelijke bloemzaden. Er zijn acht varianten te koop: Italiaanse kruidentuin, zonnebloemen, bloemenmix voor vlinders, bloemenmix voor bloemenweide, loofbomen, wilde kruiden, bloeiend korenveld en madelief. In elk zakje zitten 10 bommen.

Toch te grappig om dit te doen met kinderen. Ondeugend met een mooie boodschap! Onze zaadbommen zijn inmiddels ergens gedropt! Kijken hoe lang het duurt voordat we kunnen genieten van een bloemenpracht… 😉

O.a. te koop bij WAAR shops, Artis museumwinkel & Natuurmonumenten of online bij Radbag

zaadbom bloemenwereld

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.