By 24 februari 2016 Read More →

Raar maar waar! Leuke feiten voor je kind

Bijzonder, bizar en tóch bestaat het! In dit boek vind je weetjes over plekken, dieren en verschijnselen die niet alleen raar zijn, maar ook echt waar.

Ik hou van zulke boeken en het grappige is mijn man en zoon ook. Nerdy feitjes waar vaak niemand op zit te wachten om te horen, maar die gewoon zo leuk zijn om te weten. Job heeft er oog voor. Kan na het kijken van een aflevering van Checkpoint vol enthousiasme vertellen hoeveel liter water een voorruit van een auto verbrijzelt. Ik wist dus dat dit boek een schot in de roos was!

Raar maar waar

Het boek nodigt direct uit om door te bladeren. Er staan ‘raar maar waar’ feiten in verdeeld over vijf categorieën. Namelijk: wonderlijke wereld, menselijke mirakels, gekke gewassen, bijzondere beestjes en vreemde verschijnselen. Over twee bladzijdes wordt steeds een feit uitgelegd. De tekst wordt onderbouwd met veel foto’s en tekeningen om één en ander te verduidelijken.

Aan wat voor feiten je moet denken?  Wat zijn sneeuwschoorstenen? Kan een boom je fiets opslokken? Bestaat er zoiets als een vuurtornado? Hebben sommige vlinders cijfers op hun vleugels staan?

Job is nu 7 jaar en taalkundig is het boek voor hem nog iets te lastig om alleen te lezen. Niet zo raar. Ik zag pas later dat het boek voor kinderen van 10 tot 15 jaar is.  Job liep regelmatig tegen woorden aan die hij nog niet snapt (of blijft steken in het spellen van een woord). Wij vinden dat niet erg. Het vergroot zijn woordenschat en kennis alleen maar en zolang de inhoud hem boeit, is er niks aan de hand. We lezen het boek samen, leggen woorden extra uit als dat nodig is en genieten van alle feiten!

Raar maar waar – diverse auteurs – uitgeverij Ploegsma – € 19,99

Pagina’s 192 – ISBN 978-90-216-7549-7

 

raar maar waar boekenframe

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.