By 1 februari 2016 Read More →

Is jouw kind een schrijftalent? Check de Junior Schrijfwedstrijd!

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren samen met Stichting Lezen en Schrijven een Junior Schrijfwedstrijd, waarmee ze kinderen willen stimuleren meer te lezen én te schrijven. De Junior Schrijfwedstrijd is bedoeld voor basisschoolleerlingen tot en met 12 jaar.

Het is de bedoeling dat kinderen een verhaal afschrijven. En niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door zeer populaire en bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. De kinderen kunnen daarbij kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Niemand minder dan Vivian den Hollander (bekend van onder ander Spekkie & Sproet en De Effies), Paul van Loon (onder andere Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks) en Manon Sikkel (Elvis Watt, Izzy Love) hebben zich verbonden aan de schrijfwedstrijd en schrijven elk het begin van hun eigen boek. Kinderen worden uitgedaagd om deze drie verhalen af te schrijven. De wedstrijd loopt tot en met 18 maart 2016.

Op vrijdag 1 april (en dat is echt waar!) wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze winnende verhalen worden uitgegeven als e-book. Dat is al een stoere prijs op zich, maar de winnaar krijgt nog meer. Wat dacht je van een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet and greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ (één van de drie schrijvers), en Samsung-tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas. Ook voor de tweede en derde prijswinnaars zijn er toffe prijzen.

Junior schrijfwedstrijd maakt lezen en schrijven nog leuker!

Leerkrachten van alle basisscholen worden gevraagd om de kinderen zoveel mogelijk te motiveren om mee te doen, maar de kinderen gaan individueel aan de slag. Via www.juniorschrijfwedstrijd.nl kunnen zowel leerkrachten, kinderen als hun ouders zich aanmelden en de drie onafgemaakte verhalen lezen. Ook vinden ze er tal van nuttige en grappige schrijftips. Het verhaal moet ook digitaal ingeleverd worden via de website.

Ter inspiratie krijgen alle kinderen gratis onderstaande tien e-books van Telekids Boeken aangeboden. Leuk!

schrijfwedstrijd gratis boeken, junior schrijfwedstrijd

Meer informatie: www.juniorschrijfwedstrijd.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.