Goochelen met de familie Kazàn

‘Op goochelavontuur met de familie Kazàn’ is het tweede deel in een boekenserie waarin bekende Nederlanders kinderen een kijkje in hun keuken geven. Bij het eerste deel was dat heel letterlijk ‘Op kookavontuur met Jonnie en Thèrése Boer. In het tweede deel staat goochelen en de familie Kazàn centraal.

Komt goed uit, want Job is de laatste tijd in de ban van goochelen. Met cape en hoge hoed oefent hij verschillende trucs. Na het optreden voor Sinterklaas samen met Marli Anne is het helemaal raak. We worden bijna dagelijks getrakteerd op goocheltrucs en bijbehorende optredens. Dit boek is dus een schot in de roos!

Goochelen

Het boek bestaat uit een spannend verhaal waarin kinderen de wereld van het goochelen ontdekken, kaders met informatie die het verhaal ondersteunen en leuke weetjes over goochelen en bekende goochelaars. Aan het eind van het boek verklappen Hans Kazàn en Magic Unlimited (zijn zonen) 15 goocheltrucs. De trucs worden tekstueel en door middel van foto’s duidelijk uitgelegd. Zo wordt je kind zelf ook goochelaar.

Je begrijpt die trucs worden hier veelvuldig geoefend. 😉  We mogen een truc van de uitgever verklappen. Job wil de truc ‘magisch herstel’ graag laten zien. Een truc waarbij je een rietje met een koordje erin doormidden knipt. En het koordje weer heel wordt. Als dat geen goochelen is…

goochelen

( foto 1) Maak een inkeping van ongeveer 3 centimeter in het midden van een rietje. Trek het touwtje door het lintje.

(foto 2) Vouw het rietje dubbel met de inkeping naar beneden. Trek de uiteinden van het touwtje stevig naar beneden, waardoor het touwtje via de geheime inkeping tevoorschijn komt.

goochelen

( foto 3) Met je wijs- en middelvinger pak je nu het rietje vast op de plek waar het touwtje door het rietje zichtbaar is, waardoor niemand kan zien dat het touwtje niet door het rietje loopt. Knip zelf of (nog leuker) laat iemand anders het rietje bij de knik doorknippen.

(foto 4)  Als je het rietje weer recht vouwt, trek je het touwtje weer ongeschonden tevoorschijn. Het is op magische wijze hersteld!

Vindt jouw kind goochelen ook leuk? Dan is dit boek echt een aanrader!

Op goochelavontuur met de familie Kazàn – Marij M. Sloot – Karakter Uitgevers – € 14,95

Klik, Kijk, Bestel

op goochelavontuur met de familie Kazan, goochelen met kinderen, goochelen, goochelboek

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]
Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.