By 1 september 2015 0 Comments Read More →

Spelen met letters, klanken en woorden met letterspelmat

Dit nieuwe spel is ontzettend leerzaam en tegelijkertijd goed voor urenlang speelplezier!
 Wat het is? Een nieuwe, innovatieve letterspelmat waarmee kinderen vanaf 3 jaar op een leuke manier vertrouwd raken met taal, letters en klanken.

letterspelmat

Is jouw kind op school ook al volop bezig met letters, klanken en woorden? Dan kun je dat nu thuis op een leuke manier stimuleren en spelenderwijs voortzetten. Naast leuk is dit spel dus ook erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Een spel dat spelen en leren perfect combineert.

Zo werkt de letterspelmat
De letterspelmat is een soort Twister maar dan met letters, klanken en woorden. Aan de rand van de letterspelmat bevinden zich afbeeldingen van klankzuivere woorden, bestaande uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet plus dubbele letters zoals ‘aa’, ‘oe’ en ‘ui’, om zo nog meer woorden te kunnen maken. Leuk daarvan is dat woorden op verschillende manieren gemaakt kunnen worden. ‘Uil’ kun je bijvoorbeeld spellen met een  ‘u’, een ‘i’ en een ‘l’, maar ook met een ‘ui’ en een ‘l’.

Een andere manier is om een kind een plaatje uit de rand van de mat aan te laten wijzen. Een ander kindje moet dan dat woordje maken door met de handen en voeten op de juiste letters te gaan staan.

De wat oudere kinderen kunnen  de afbeeldingen op de rand van de lettermat vertalen in het Engels.
De lettermat is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, al hebben kinderen vanaf 5 jaar er het meest aan. Zij zijn op school volop bezig met letters, klanken en woorden en kunnen dit thuis spelenderwijs voortzetten.

Meer info:
De innovatieve letterspelmat (ontwikkeld door Kakels) is gemaakt van sterk maar lichtgewicht materiaal, kan gewassen worden en is goedgekeurd volgens CE EN71. De letterspelmat is online verkrijgbaar voor €24,95.

letterspelmat

[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.