By 30 oktober 2014 Read More →

Sport & Spel – Heavyweights!

Meestal sport ik in de sportschool, maar af en toe train ik thuis. Ik heb een paar losse gewichten, een stang (barbell) en twee kleinere stangen (dumbells). Mijn dochter vindt dat reuze interessant, maar ze mag van mij niet aan deze spullen komen. Stel je voor, ze laat een gewicht op haar voetje vallen! Omdat ze zo graag meedoet (‘Net als mama!’), maakte ik deze dumbells en een barbell.

sport en spel gewichten maken

De dumbells zijn gemaakt van twee kartonnen bordjes en een leeg wc rolletje. De bordjes zijn zwart geverfd en het rolletje is omwikkeld met aluminiumfolie.

De barbell is gemaakt van een kartonnen rol (inpakpapier) en twee zwarte ballonnen. Ze zijn vastgemaakt met een stukje elastiek dat door de hele rol heen zit. En natuurlijk ook aluminiumfolie om de rol om een zilverlook te creëren.

LET OP: Kinderen mogen niet met gewichten spelen/trainen. Dat is nog niet nodig en bovendien ook niet goed. Dus dit is een ludieke manier om tóch ‘de sterkste man’ (of vrouw!) uit te hangen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.