By 23 oktober 2014 Read More →

Dobbelspel voor buiten

Dit is eens een andere wandeling! Neem een dobbelsteen mee naar buiten voor het volgende spelletje: Gooi met de dobbelsteen en kijk welke activiteit hier bij hoort. Huppelen? Oké, dan huppel je een stukje. Gooi dan weer. Snelwandelen? Stukje snelwandelen dan! Herhaal dit zo lang als je wilt.

Je kunt kaartjes maken met de activiteiten erop, maar onthouden kan natuurlijk ook. De activiteiten die ik op het lijstje zette:

  1. Huppelen
  2. Stappen
  3. Rennen
  4. Zijwaarts huppelen (links)
  5. Snelwandelen
  6. Zijwaarts huppelen (rechts)

dobbelspel voor buiten

Een variatie op het spel: gooi de dobbelsteen om de activiteit te bepalen en gooi dan nog eens voor de richting. Voorbeeld: ‘spring omhoog’. Natuurlijk is ‘vlieg omlaag’ een moeilijke, maar dat is juist zo leuk! Het is mooi om te zien hoe je kind zijn creativiteit gebruikt. En het is een goede oefening voor kinderen die dat lastig vinden.

sport en spel dobbelen buiten

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.