By 1 oktober 2014 Read More →

Shake it baby! Spelen met geluid

Spelen met geluid. Leuk voor de allerkleinsten, maar ook voor wat oudere kids. Gebruik zo’n shaker tijdens het dansen of een van de andere spelletjes. Britt heeft er een aantal op een rij gezet. Je leest ze hier.

strong>Spelen met geluid. Dat is leuk voor de allerkleinsten, maar ook voor wat oudere kids. Gebruik zo’n shaker tijdens het dansen, dikke pret!

Natuurlijk, een rammelaar is hetzelfde. Of een sambabal. Maar je kunt deze shakers ook heel makkelijk zelf maken van een blikje en een beetje rijst. Eventueel kun je het blikje ook nog versieren. Ik deed dat met karton, lijm en masking tape.

Spelen met geluid. Leuk voor de allerkleinsten, maar ook voor wat oudere kids. Gebruik zo’n shaker tijdens het dansen of een van de andere spelletjes. Britt heeft er een aantal op een rij gezet.

Tip: lijm het blikje dicht. Doe dit sowieso als de shaker bedoeld voor een klein kindje. En mocht het blikje onverhoopt toch open gaan, dan is rijst nog enigszins veilig. Nee, het is droog en ongekookt niet lekker, maar het kan ook geen kwaad als je kindje hiervan eet. Gebruik daarom rijst en geen kraaltjes, steentjes of ander oneetbaars.

Spelen met geluid

Mini-spelletje 1: ga op het geluid af.

Speel verstoppertje. Degene die verstopt neemt de shaker mee en rammelt hier af en toe mee. Waar komt het geluid vandaan? Heel leuk als je met meerdere mensen bent. Maak je ‘verstop-veld’ niet te groot.

Mini-spelletje 2: doe elkaar na.

Shake een ritme. De ander doet dit na. En simpel spelletje, waarbij goed geluisterd moet worden.

Mini-spelletje 3: dans!

Dans, terwijl je met de shaker rammelt. Kleine kindjes zullen in het wilde weg rammelen. Prima! Oudere kinderen kunnen meedoen op de muziek. Je kunt ook afspreken dat je snel rammelt bij het refrein van een liedje en rustig tijdens de coupletten. Of je rammelt alleen bij een bepaald woord in de tekst.

SHAKE IT, BABY!

Spelen met geluid. Leuk voor de allerkleinsten, maar ook voor wat oudere kids. Gebruik zo’n shaker tijdens het dansen of een van de andere spelletjes. Britt heeft er een aantal op een rij gezet.

Muzikale Tip: Is je kind helemaal in de ban van de muziek instrumenten? Bekijk dan ook deze 7 DIY muziekinstrumenten die je samen kunt maken.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.