By 17 mei 2014 Read More →

Zelf maken: potloden opbergen in een potlodenflat

Irriteer jij je ook aan alle rondslingerende potloden? Potloden opbergen doe je handig, overzichtelijk en leuk in deze potlodenflat. Met werkomschrijving om dit handige potloden- of pennenbakje te maken.

Onze kleurpotloden bewaarden we in een glazen potje. Maar inmiddels bevinden zich ook heel veel andere soorten objecten zich in het potje.

Hoog tijd voor een opberger voor alleen potloden!

Potloden opbergen in een potlodenflat

Ik maakte een potlodenflat van een overgebleven stuk tuinpaal. De potloden staan er nu geordend bij en de kids kunnen nu heel makkelijk de juiste kleur pakken en het staat nog gezellig ook.

potlodenflat, diy, pennebakje maken

De benodigdheden:

  • Een stukje vierkant hout, bijvoorbeeld een restant van een tuinpaal.
  • Een boormachine met een boortje zo dik als een potlood en een dun boortje om de gaten voor te boren.
  • Eventueel verf om het blokje hout te verven.
  • Een permanent marker om de tekening mee te maken.
  • En uiteraard potloden 😉

Hoe maak je de potlodenflat:

Je zaagt het stukje hout op de gewenste maat en bepaalt hoeveel potloden je erin wilt zetten. Je boort deze gaatjes eerst voor met een dunner boortje, daarna boor je de gaten met het dikkere boortje. Ik maakte de gaatjes ongeveer 2 cm diep. Je kunt het blokje hout eventueel nog verven. Daarna goed laten drogen en de kids een leuke tekening voorop laten maken of natuurlijk zelf aan de slag gaan.

Succes en veel tekenplezier!

O ja, uiteraard kun je ook de schaar, kwasten en rolletjes tape op deze manier bewaren !

Irriteer jij je ook aan alle rondslingerende potloden? Potloden opbergen doe je handig, overzichtelijk en leuk in deze potlodenflat. Met werkomschrijving om dit handige potloden- of pennenbakje te maken.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.