By 6 januari 2012 Read More →

Tellen spel: memory! Gratis download.

CODEAFBEELDING

Het is winter. Wij houden van winter. Spelletjes doen, knutselen en buiten in de sneeuw spelen. Dat laatste zit er helaas niet in voorlopig. Maar het is wel binnen-speel-weer.

Vooral als Aron ‘s middags op bed ligt speelt Boris graag een spelletje samen. Daarom heb ik een wintermemory gemaakt. Met cijfers en optelkaartjes, want Boris vindt het op het moment erg leuk om te tellen. En met gezellige winterdingen erop, zodat we binnen net kunnen doen of het een barre winter is.

Is jouw kind druk met tellen? Dol op memory? Dit tellen spel gemaakt door Studio Formo kun je gratis downloaden. Zo oefen je op een speelse wijze het tellen. Je vindt de downloads en diy uitleg hier.

We spelen met één afwijkende regel:
Je zoekt niet twee precies dezelfde kaartjes, maar twee kaartjes met dezelfde waarde. Dus de twee kaartjes met een vijf gelden als een paar, maar ook een kaartje met een vijf en die met vijf bomen. En ook het kaartje met de vijf bomen en de vijf kaarsen.

Wil je het tellen spel memory ook spelen? Dat kan!

  • Download het Tel-memory winterspel en print het in kleur uit op dik papier.
  • Knip of snij alle kaartjes uit.
  • Plak de voorkanten en achterkanten tegen elkaar.
  • Wij hebben dun papier gebruikt en er grijsboard tussen geplakt voor de stevigheid.
  • Eventueel kun je de kaartjes plastificeren,zodat ze langer meegaan.

Veel tel- en speelplezier!

 

Dit memoryspel werd gemaakt door Jaco van StudioFormo

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>