By 2 september 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Wilde Dieren

Een echt kinderboek is het misschien niet, of misschien ook wel. Maar sommige boeken mogen gewoonweg niet ontbreken in je eigen boekenkast noch die van je kind.

Wilde Dieren van Rop van Mierlo is zo’n boek. Een prentenboek, een boek zonder woorden, maar daardoor zoveel meer. Iedere dier dat in dit boek voorkomt is prachtig. Als er zeefdrukken van zouden zijn, zou ik ze allemaal wel aan de muur willen hangen. Met een ogenschijnlijk eenvoudige techniek heeft Rop de meest prachtige dieren weten te maken. Ze zijn bijzonder abstract zonder details of tierlantijntjes en toch… je herkent ze direct, geen twijfel over mogelijk.

Wilde dieren Rop van Mierlo Moodkids

Wilde Dieren werd genomineerd voor de Dutch Design Award 2011. Het boek ligt al in winkels in Antwerpen, Londen en Parijs en is ook beperkt online te koop.  Snel zijn hoor, dan bemachtig je misschien nog een door Rop gesigneerd exemplaar!

Weten hoe Rop te werk ging? Bekijk dan snel het filmpje:

Je vindt het boek bij Monoshop.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.