By 23 september 2016 Read More →

Kijktip: Wat als je roze wolk grijs of zelfs zwart is?

Postnatale depressie. Helaas hangt er nog steeds een taboe om. Wat doet het met je als je na de geboorte van je kind niet op een roze wolk zit?

Je geen liefde en connectie voelt met je pasgeboren kindje en het gevoel hebt geen goede moeder te zijn? Documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans maakte het zelf mee. Voor meer vrouwen moet dit herkenbaar zijn: 1 op de 10 vrouwen lijdt aan postnatale depressie. Maar waarom is hier zo weinig over bekend? Het grote taboe dat om postnatale depressie hangt, weerhield ook Anne-Marieke ervan erover te praten. Om meer aandacht en begrip voor dit onderwerp te creëren, besloot ze er een film over te maken.

> Lees ook: Wat als die bekende roze wolk na je bevalling grijs is?

2Doc-Roze-wolk-C-VPRO

2Doc: Roze wolk

In 2Doc: Roze Wolk vertellen vier moeders op een openhartige en intieme manier vanuit hun eigen perspectief wat ze met hun jonge gezin en partner hebben meegemaakt of waar ze nog middenin zitten. Eindelijk kunnen ze hun hart luchten. Deze documentaire probeert dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

De documentaire wordt op maandag 26 september om 21.00 uur uitgezonden op NPO 2

Meer informatie vind je op: vpro.nl 

Regie Anne-Marieke Graafmans, geproduceerd door Baldr Film, in coproductie met VPRO, met steun van Mediafonds.

> Lees ook:  Op een grote roze wolk, grijs met zwarte stippen (ervaringsverhaal)

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.