7 manieren om je zwangerschap vast te leggen

Een zwangerschap is zo’n bijzondere periode in je leven. Het is met niets anders te vergelijken. Het is toch eigenlijk iets onwaarschijnlijks waar je lichaam toe in staat is. En wat is het dan leuk om te kiezen tal van mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om je zwangerschap voor altijd vast te leggen. Wil jij ook je zwangerschap vastleggen? Hier 7 manieren om dat te doen:

#1 Professionele fotoshoot bij een gespecialiseerde fotograaf
Niets mooiers dan het hebben van een aantal professionele foto’s. Zo leuk om later nog eens terug te kijken naar die dikke buik.

Een fotograaf die gespecialiseerd is in zwangere vrouwen zal het mooiste in je naar boven laten komen. Kijk vooraf goed op verschillende sites en kijk of de foto’s je aanspreken.

spaghettiii-52 fotograaf: Tineke van der Eems van Spaghettiii.com – model: Lobke Koppens van geboortefotografie

#2 Een gipsafdruk van je zwangere buik
Dit is een leuke manier om je zwangerschap tastbaar te herinneren. Er wordt namelijk een afdruk gemaakt van jouw eigen zwangere lijf. What you see is what you get! Leuk om ter decoratie op het babykamertje te hangen. Er zijn vele mogelijkheden. Zo kun je alleen je buik laten gipsen. Of je kiest voor een groot model waarbij ook de borsten ingegipst worden. Kijk voor meer voorbeelden maar eens op: www.prachtigebuiken.nl

gipsen buik laten maken

#3 Een schildering op je buik
Echte kunstwerken zijn het vaak. Kijk op internet en laat je inspireren. Let ook hierbij goed op wat iemands stijl is en of het jou aanspreekt. Misschien heb je zelf wel al een thema voor bijvoorbeeld het babykamertje of het geboortekaartje. Wellicht is het leuk om in die stijl een mooie schildering te laten maken. En vergeet natuurlijk niet om er mooie foto’s van te maken, want zodra je gaat douchen is hij…..weg!

#4 Bijhouden van een zwangerschapsdagboek of agenda
Er zijn veel verschillende boeken te koop, maar wanneer je creatief bent kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Koop een mooi schrijfblok en noteer alle bijzondere dingen die je meemaakt. Schrijf op wat je lekker vindt om te eten en wat juist niet. Maak foto’s van je buik en plak ze in. Geef de echoplaatjes een mooi plekje. En schrijf aan het einde van je boek je bevallingsverhaal op. Zo kun je het later nog eens terug lezen. Aangezien de zwangerschapsdementie nooit meer over gaat, heb jij het mooi allemaal op papier staan. Zo wordt er niks vergeten.

#5 Mijlpalen vastleggen
Dit idee kwam ik laatst tegen op Instagram. Iedere maand met jezelf en een groot krijtbord op de foto en daar wat toepasselijks op schrijven. Wat is dit leuk zeg. Ik heb heel veel foto’s van mijn dikke buik. Maar hoever ik precies zwanger ben…..uhhh geen idee. Vergeten op te schrijven. En dat voorkom je dus met dit leuke idee. Op naar de Intertoys voor een krijtbord en wat krijtjes. Super leuk om iedere maand te doen en zo een mooi overzicht te krijgen. Geen zin om zelf steeds wat te bedenken? Dan zijn de zwangerschapskaarten van Milestone een uitkomst!

manieren om je zwangerschap vast te leggen

#6 Gipsafdruk bewerkt met mozaïek
De gipsafdruk was al eerder gemeld. De meesten hebben hier wel eens van gehoord of het bij iemand gezien. Maar weet je dat het ook mogelijk is om die gipsafdruk te laten bewerken met mozaïek? Op deze manier heb je een uniek en zeer bijzonder aandenken aan je zwangerschap. Ook hierbij zijn er vele mogelijkheden. Leuk om in de stijl van het kamertje te maken of misschien is er wel iets anders heel kenmerkend voor jou. Bijvoorbeeld een vlinder; een klavertje vier, of je bent gek van hartjes. Het is allemaal mogelijk om te verwerken in jouw eigen buik. Bekijk de voorbeelden maar eens op: www.prachtigebuiken.nl

mozaik buik

#7 Budgetproof tip
Bovenstaande voorbeelden zijn allemaal leuke ideeën, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Daarom ook een leuke budget tip.

Een fototoestel heb je vast wel of een goede camera op je mobiel. Plan een datum en maak er samen met je partner of een goede vriendin iets leuks van. Regel mooie sjaals of doeken, bad eendjes, slofjes, sokjes en wees creatief! Het internet staat vol met leuke ideeën. Kijk rond, kies uit wat je leuk lijkt en ga aan de slag! Lukt altijd en geeft zeker veel lol.

 

Ik ben benieuwd of jullie nog leuke ideeën hebben. Wie vult dit rijtje verder aan?

[ssba]
Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>