By 16 november 2015 0 Comments Read More →

WE zijn zwanger – voor alle aanstaande papa’s

Lieve aanstaande papa,
Gefeliciteerd. You did it, ze is zwanger *high five*. Beetje ongemakkelijk misschien dat mensen je feliciteren omdat je succesvol sex hebt gehad, maar wen er maar aan. Van de mannen krijg je er waarschijnlijk ook nog een schouderklap bij. Bizar, ik weet het.

Als dit de eerste keer is dat je geliefde (of vage bekende, I’m not judging) zwanger is dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen idee wat je te wachten staat. Wellicht heb je van een maatje het boek van Kluun gekregen, en dat is een hartstikke leuk boek hoor, maar Kluun is een man. He does not know.
Hij heeft geeeeeen idee hoe het is om zwanger te zijn. En de draagster van je baby weet het eigenlijk ook niet als het haar/jullie eerste is en laat het maar een beetje over zich heen komen. Is het dan niet mega handig dat ik je een beetje inzicht kan geven in hoe het je Lief mogelijk zal vergaan de komende negen maanden? Eigenlijk zijn het trouwens 10 maanden. Heel vaag, iets met rekenen en 40 weken enzo. Maar dat kunnen er ook zomaar 42 worden.

En de oscar gaat naar..
De komende tijd gaat het alleen, en ik bedoel dit zo vriendelijk mogelijk, ALLEEN om je Lief. Mijn vriendin haar man ging altijd trouw mee naar de controle’s van de verloskundige, erg fijn zo’n betrokken man. Bij deze controle’s vragen ze altijd “En, hoe is het?” Waarop hij elke keer heel enthousiast antwoorde: “Ja, hartstikke go… Oh, je bedoelt mijn vrouw. Ja. Tuurlijk. Suf.” Ik lag helemaal in een deuk, élke keer.
Het gaat ALLEEN om je Lief, jullie baby en haar baarmoeder de komende tijd. Natuurlijk is de vader ook megabelangrijk, maar als het de Oscar’s zouden zijn zou je als man gaan voor best supporting actor.

Hormonen
Als zwangere zijn we ons erg bewust van het feit dat we niet helemaal onszelf zijn af en toe. We doen het, het hoort het er allemaal bij. Maar we schrikken zelf ook als we bijna je vingers er af willen bijten op het moment dat je een frietje van ons bord wil pakken. De ene keer kunnen we zeggen dat het ons spijt, de andere keer zijn we stomverbaasd dat je boos bent.
Ken je dat grapje dat calorieën beestjes zijn die je kleren ’s nachts kleiner maken? Nou, hormonen zijn beestjes die je Lief tijdelijk in iemand anders kunnen veranderen.

En die hormonen zijn vreselijk onhandig. Zo zorgen ze er bij de ene vrouw voor dat ze verandert in een nymphomane terwijl een andere vrouw een kusje op de wang intimiteit genoeg vindt. En als je zwangere Lief je bijkans bespringt zodra je de voordeur binnenkomt maar jij een beetje de boot afhoudt, schroom niet. Je bent echt niet de enige man die een beetje huiverig is voor sexy time met zo’n babybuik tussen jullie in. Wees echter gerust, je kunt de baby geen pijn doen (nee. Echt, écht niet) en hij/zij krijgt niks mee van de gezelligheid buiten de buik. Speaking of gezelligheid buiten de buik: Die prachtige volle borsten die ze nu heeft? Die zijn ALLEEN om te kijken. En zelfs dat doet al pijn.

Nesteldrang
Oh, die hormonen… De reden dat orkanen vrouwelijke namen hebben is waarschijnlijk een zwangere vrouw met nesteldrang geweest. Lieve Hemel, ik wist niet wat me gebeurde toen ik, 41 weken zwanger, midden in de nacht op de grond van de douche zat om de voegen brandschoon te poetsen. Het moest. Anders kon ik niet slapen. En dat van iemand die normaal gesproken één keer in de maand, het half jaar de zoveel tijd hoogstens een geel doekje door de douche heen haalt.

We zijn zwanger
Oh, en heel belangrijk: “WE” zijn zwanger. Werkelijk? WE? Heb jij ook zulke dikke enkels? Ben jij ook zo moe omdat je nooit een nacht door kunt slapen – en dan is de baby er nog niet eens – omdat je 1293x per nacht moet plassen en omdat je buik zo in de weg zit? Heb jij ook striae tot aan je oorlellen? Nee? Dan zijn “WE” niet zwanger.

Maar “WE” krijgen wel een baby, tuurlijk. Dus zoals ik al zei: Van harte gefeliciteerd :D.

groetjes Manon

[ssba]
Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Manon de Jong (32) is net bevallen van haar 2e kindje. Ze vindt het heerlijk om te schrijven over haar lieve, stoere dochter, frisse nieuwe baby zoon en lesgeven aan opgeschoten pubers, megahandige pins en niet-zo-handige-pins, pogingen om haar huishouden te organiseren (HA!) en andere leuke dingen die ze tegenkomt.