Van man naar papa

Kleren maken de man!

Maar wat maakt de man nu een papa?

van man naar papa

Of liever gezegd welke gebeurtenis maakt de man een papa?

  1. Is het op het moment dat zijn vrouw opgetogen de positieve zwangerschapstest aan hem laat zien?
  2. Is dat het moment dat er ook bij de man vlinders in de buik komen, die daar rond vliegen en fladderen en die een enorme stroom van gelukshormoon vrijlaten?
  3. Is het dat moment waarop de man het gevoel krijgt dat hij vleugels heeft, en dat hij de komende maanden niet meer rond loopt, maar zweeft in zijn eigen geluksballon?
  4. Of wordt de man pas op een veel later tijdstip papa. Is het misschien zo dat het voor de man tastbaar moet zijn. Moet hij misschien eerst nog even wennen aan het kindje en het idee dat hij nu papa is.

Ik vraag het me af…..

Bij de meeste vrouwen is het overduidelijk. Wanneer die zwangerschapstest positief is; hoppa; de mama is geboren. Hoewel het kindje zich nog 9 maanden moet ontwikkelen is de mama direct aanwezig. De transformatie van vrouw naar mama is binnen enkele minuten geregeld. Liefkozend streelt de nieuwe mama haar buik. En hoewel er in haar iets groeit met de afmeting van nog slechts een rijstkorrel, is de mama al opgestaan en klaar om deze nieuwe levenstaak te vervullen!

Het is toch prachtig dat de natuur dit allemaal zo mooi regelt.

Natuurlijk is dat gevoel bij de ene vrouw sterker aanwezig dan bij de andere. En hebben sommige vrouwen wel die 9 maanden nodig om te wennen aan het idee van mama zijn.

Voor mezelf kan ik alleen maar zeggen dat ze er altijd al was. De mama in mij. Uiteraard goed verstopt en in de kinderjaren kwam ze als poppenmoeder al even naar boven, maar altijd heb ik geweten dat ze er was.

En ja hoor toen ik zelf het geluk mocht meemaken, stond ze op, nam het van mij over en was de mama in mij geboren en ready to go! En wat ben ik trots op hoe zij haar taak met liefde vervuld.

Van man naar papa
Als ik terug denk aan die periode, weet ik zeker dat mijn man super gelukkig was met het feit dat hij vader zou worden! Ook hij verheugde zich enorm op het aankomende vaderschap.

Maar het gevoel, die vlinders, ik denk dat die pas kwamen na de eerste aanblik met zijn prachtige dochter. Toen hij haar in zijn armen hield, naar haar keek, snuffelde aan haar zachte haartjes. En opgelucht adem haalde dat mijn dochter en ik helemaal oké waren. Toen werd het voor hem tastbaar.

Ik denk dat mijn man toen veranderde in een papa. Precies op dat ene moment!

De dagen erna kwamen er ook bij hem steeds meer vlinders. En vloog hij ook rond in een geluksballon. Om daarna een pitstop te maken bij een grote babywinkel en daar alles wat roze en klein was in te slaan. Ik zie hem nog thuis komen; super trots met zijn roze jurkjes en schattige kleine leggings. Toen wist ik dat het helemaal goed zou komen…..

Hoe was dat bij jullie?
Wanneer wist je dat je man veranderd was in een papa? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Deel ze met me op Facebook of in de reacties hieronder.

 

 

[ssba]

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>