By 4 augustus 2015 Read More →

Babyshower wordt ook in Nederland steeds populairder

De komst van een nieuwe baby is altijd een heel bijzonder moment. Voor de aanstaande vader en moeder, maar ook voor iedereen daar omheen. Daar mag je dus best wel even bij stil staan. In Amerika doen ze dat traditiegetrouw met een ‘babyshower’. In Nederland en België wordt dit babyfeestje ook steeds populairder. Tijd dus om aandacht te besteden aan het fenomeen babyshower.

Wat is een babyshower?

Wat een vrijgezellenfeest voor het huwelijk is, is een babyshower voor de geboorte. Een babyshower is een feestje om het aanstaande moederschap te vieren, waarbij de zwangere volledig in het zonnetje wordt gezet door alle genodigden. Zoals gezegd is een babyshower een Amerikaans feestje. En zo moet het eigenlijk ook gevierd worden. Een beetje (of helemaal) over de top, hoort er dus bij. Uitnodigingen, hapjes, drankjes, cadeautjes, (tafel-)versiering, slingers en ballonnen, alles bij voorkeur op elkaar afgestemd.

Wanneer geef je een babyshower?

Wanneer jij wilt! Meestal wordt een babyshower gegeven aan het begin van het derde trimester. Praktisch gezien is dat ook wel logisch. De meeste zwangeren voelen zich tegen die tijd lichamelijk ook weer helemaal okay.

babyshower tips

Wie regelt een babyshower?

In principe kan iedereen een babyshower organiseren voor de aanstaande moeder. Overleg is wel aan te raden (eventueel met de aanstaande vader, wanneer het feestje een verrassing moet blijven voor de mom-to-be). Hoe knullig is het wanneer mama helemaal geen feestje wil of wanneer er al een feestje georganiseerd is.

Dit mag er niet ontbreken op een babyshower:

  • Ludieke spelletjes (denk aan wedstrijdje luier verschonen op een pop of smaken raden uit babyvoedingshapjes).
  • Cadeautjes voor de aanstaande moeder.
  • Snacks en lekkere hapjes.
  • Feestelijke (alcoholvrije) drankjes.
  • Versieringen die op elkaar zijn afgestemd.

Babyshower-thema

Een thema voor je babyfeestje is niet verplicht, maar het maakt ’t wel gemakkelijker om alles op elkaar af te stemmen. De meeste babyshowers hebben daarom een bepaald thema. Veel gehoorde thema’s zijn bijvoorbeeld: blauw of roze (wanneer je het geslacht van de baby al weet), liefde (denk aan hartjes) of glamour. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een thema bedenken.

Heb jij ook al eens een babyshower georganiseerd? We horen graag je tips!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.