By 20 juli 2015 Read More →

Oh, help mijn baby is zo lelijk!

Negen maanden kijk je uit naar dat prachtige wonder van jullie tweetjes. Dat mooie kleine mensje, de allermooiste baby van de hele wereld. Een geweldige mix van al jullie mooie kanten. Toch? Wrong! Jullie kleine garnaal is niet noodzakelijkerwijs de allermooiste. Sterker nog de eerste dagen kan jouw kindje er best wel eens totaal anders uitzien dan je had gehoopt.

help een lelijke baby

No worries we hebben een aantal veel voorkomende ‘lelijkheden’ op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee.

#1 OMG hij zo scheef als de toren van Pisa

Geen zorgen, een schedel die wat ongelijk, misvorm of scheef is, komt vaker voor. Meestal komt het door de druk op het hoofdje tijdens de bevalling en trekt het na een paar weken weer weg.

#2 OMG hij is zo rood als een kreeft

Waarschijnlijk heeft de baby hoge hemoglobinewaarden, lang verhaal, maar de boodschap is; komt goed.

#3 OMG hij is zo blauw als een smurf

Koude voetjes, handjes, vingers en tenen die enigszins blauwig aanzien, komt vaker voor! De bloedsomloop is in de eerste week na de geboorte nog niet 100 procent ontwikkeld. Goed warmhouden en zachtjes masseren wil nog wel eens helpen. Komt goed dus!

#4 OMG hij is zo roze als een biggetje

Uhm… dat geeft niet. Dat hoort zo.

#5 OMG het is nu al en borstenman

Wel een beetje jammer dat hij ze zelf ook heeft. Relax, het is maar tijdelijk, na een week of vier tot zes verdwijnt het vanzelf weer. Een welving ter hoogte van de borst komt zowel bij jongens als meisjes voor, als gevolg van verhoogde prolactinewaarden. Not to worry.

#6 Yes! Mijn baby is de allerallermooiste, hij lijkt op mij

Tuurlijk! Geen enkele baby is lelijk, ze zijn gewoon allemaal een beetje anders. En in jouw ogen is je baby de komende tijd vooral de aller, aller mooiste. Later ga je pas terugzien dat je blik misschien een heel klein beetje gekleurd werd door liefde, hormonen en meer ;-).
Uhm, mocht jij dit niet zo ervaren hebben… Lees dit artikel dan vooral met een korreltje zout. Enne, raadpleeg altijd een arts als je ergens aan twijfelt.

Dit lijstje is ontstaan na het lezen van ‘Voor het eerst papa’. In dat boek vind je alles terug wat je moet weten over de zwangerschap, geboorte en de verzorging van je baby. Een onmisbare handleiding voor elke papa die aan het begin staat van het geweldige geboorteavontuur.

Voor het eerst Papa – ISBN 978-90-447-3151-4 – Uitgeverij Deltas

voor het eerste papa

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.