Geheimen uit de verloskamer

Op de polikliniek gynaecologie en verloskunde ben je gegarandeerd van een afwisselende en uitdagende job. Het vakgebied is erg interessant en je maakt de meest bijzondere en soms ook gekke dingen mee. Zo zijn er van die verhalen die je als assistente hoort en waar je jaren later nog aan terug denkt. Dat heb ik ook met onderstaand verhaal…

Lang, lang geleden leefden er een man en een vrouw en zij waren zeer gelukkig samen. Zij waren beiden voorzien van een goede baan, een mooi huis, het leven was goed. Er was slechts nog één ding dat ontbrak en dat was een wolk van een baby. Dit zou hun sprookjesleven pas echt helemaal compleet maken. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd gewerkt aan de toekomst…

En na een niet al te lange tijd was het zover. Hun geluk kon niet op de zwangerschapstest bleek tot hun groot genoegen positief! De aanstaande mama ging druk in de weer met kaartjes, foto’s en het inrichten van de babykamer. En papa keek vanaf een afstandje naar die steeds groter wordende buik en voelde zich zo trots als een aap. De eerste nakomeling was op komst! Na maanden van wachten was het dan eindelijk zo ver. De bevalling kondigde zich aan. Het vluchtkoffertje werd meegenomen evenals de Maxi-Cosi. Telefoons mee zodat na de bevalling de familie zo snel mogelijk ingelicht kon worden. Nog hooguit enkele uren en dan konden ze hun kleintje bewonderen. Op wie zou het kleintje lijken?

De uren daarna werd er hard gewerkt. De temperatuur van de moeder liep steeds meer op en ook in de verloskamer zelf werd het warmer en warmer. En uiteindelijk na een dik half uur persen werd het harde werken beloond en kondigde zich een prachtige baby aan. Mama pufte nog even na. Papa maakte de eerste foto’s. De controles werden uitgevoerd. Ja hoor: tien vingertjes en tien teentjes. Helemaal compleet. Nog even wat bloedonderzoek en dan was alles weer geregeld.
De familie werd op de hoogte gesteld en haastte zich al richting ziekenhuis. De verpleegkundige maakte een foto van het mooie drietal. Plotseling werd de arts weg geroepen door de betrokken verloskundige. Ze wilde hem even spreken op de gang. De bloeduitslagen van het kindje waren bekend.De bloedgroep van het kindje was O. Papa en mama hadden een heel andere bloedgroep. Deze combinatie was onmogelijk… Dit kindje was niet van deze papa!

Tijd voor een goed gesprek met de kersverse mama. De gynaecoloog bracht het echtpaar op de hoogte van dit nieuws. Mama’s hoofd werd vuurrood. Papa’s hoofd werd lijkbleek. De familie werd geadviseerd om maar weer huiswaarts te keren. En de temperatuur in de verloskamers? Die daalde tot ver beneden het vriespunt…

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>