Dolblij en toch je zwangerschap geheim houden

Drie dagen nadat ik er achter kwam dat ik zwanger was, hadden we een feestje bij ons thuis. Ik was uiteraard dolgelukkig, maar had ook even iets tijd nodig om eraan te wennen. Niet dat ik er perse 12 weken mee wilde wachten, maar even iets tijd was toch wel fijn. Maar ja, hoe deed ik dat nu met dat feestje? Mijn vriendinnetjes weten wel dat ik van een glaasje wijn houd. Dus als ik niet zou drinken, dan zou er zeker argwaan zijn. En er is één ding wat ik echt niet kan: liegen. De keuze was dus niet reuze. Of een supergoede smoes verzinnen of het vertellen. Lief en ik besloten dus dat we het nog even ons geheim zouden houden.

Smoesjes zwangerschap geheim houden

Ik bedacht me dat appelsap met water dezelfde kleur kon hebben als witte wijn. Ik mixte net zo lang tot je geen verschil meer zag, verstopte ‘mijn’ fles wijn achterin de koelkast en dronk me die avond misselijk aan appelsap met water. Toen ik enkele weken aan een vriendinnetje vertelde dat ik zwanger was, riep ze uit ‘wat gaaf en echt nog maar net hè!”En refereerde fijntjes aan het feestje en de wijntjes  die ik samen met haar gedronken had. Je snapt dat nog menig feestje daarna mijn glas door haar even ‘getest’ werd.

Ook deed ik mee aan Moeders voor Moeders. De dame die mijn intake deed, zei dat ik de kratjes aan de weg kon zetten en dat die dan opgehaald zouden worden. Ehm mevrouw, ik woon in een dorp aan een doorgaande weg. Wat denkt uzelf? Dus wisselden Dennis en ik in het bijna donker de kratjes stiekem om.

Ben zo benieuwd. Welke ‘smoesjes’ heb jij gebruikt om je zwangerschap nog even voor jezelf te houden. Laat het weten op Facebook.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.