9 dingen die je moet weten over luiers

Hij heeft een beetje een stinkende reputatie. Maar of je nu wilt of niet, jullie hebben de komende jaren een langdurige relatie met elkaar. Althans als jij net moeder bent geworden. Daarom 9 dingen die je over je nieuwe partner – de luier – moet weten.

alles over luiers moodkids

  1. De wegwerpluier is bedacht door de Amerikaanse vrouw Marion Donovan. Deze moeder was het zo zat om steeds lekkende katoenen luiers en nat beddengoed te moeten wassen dat ze uit een oud douchegordijn een lekvrij overbroekje ontwierp voor haar kinderen.
  1. De meeste kinderen zijn met 3 jaar zindelijk, maar 30 % is dat pas na z’n vierde levensjaar. Dikke kans dus dat jij de eerste vier levensjaren van je kind sleept met luiers. Een mooie luiertas of praktisch DIY luiertasje is daarom geen overbodige luxe.
  1. Een zwemluier is geen luier. Je kunt hem niet gebruiken als vervanging van een gewone luier. Hier lees je waarom.
  1. Luiers kun je naast bij de drogist en supermarkt tegenwoordig ook online kopen.
  1. Een stinkende-oh-dit-is-helemaal-misgegaan-luier kun je prima verschonen zonder dat je baby viezer wordt dan hij al is. Tenminste als je het geheim van de romper kent..
  1. Wanneer je geen luiers mee in huis hebt, kan er luierpaniek ontstaan. Blijf rustig, je bent niet de eerste ouder die dit overkomt, lees het artikel ‘luiers op wat nu?’ maar eens.
  1. De gemiddelde luier kost zo’n 30 cent. Als je nagaat dat je kind de eerste 4 jaar zo’n 7250 luiers gebruikt is de rekensom snel gemaakt. “Ka ching” € 2175 in de grijze kliko. Per kind welteverstaan!
  1. Luiers zijn bijna altijd (ergens) in de aanbieding. En wanneer je consequent gaat voor al die aanbiedingen kun je zeker zo’n € 500 besparen. Mooi toch?!

De luieraanbieding die we deze week (actie is geldig van 5 t/m 10 januari 2015) voor je vonden is:

 

  1. Ok, ok, je kunt natuurlijk ook kiezen voor een alternatief van de wegwerpluiers de katoenen luier. Maar of het geld dat je daarmee bespaart het je waard is om 4 jaar lang een luierrekje (want eco luiers in een niet-zo-eco-droger is natuurlijk not done) met drogende luiers in je woonkamer te hebben staan..

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.