By 9 november 2014 Read More →

Luiers op, wat nu ?

Afgelopen week legde ik mijn jongste op bed in een zwemluier. Niet zo’n heel goed idee bleek later. Maar ja, wat moet je dan als de gewone luiers op zijn?

Luiers op

Dat is me bij mijn oudste echt nog nooit overkomen! Maar blijkbaar presteer ik het bij mijn jongste dus gerust om wel voldoende hagelslag (haar favoriete broodbeleg) in huis te hebben maar onvoldoende luiers…

Hoe ver kun je zakken als moeder dacht ik op het moment toen het me overkwam, dus ik zocht wat steun op social media.

 luiers op

Tot mijn verbazing stroomden de reacties binnen.

Ik bleek gelukkig (!) niet de eerste te zijn die dit overkwam en ook niet de enige die niet wist dat een zwemluier geen juiste oplossing is. Dat scheelt echt in een situatie als deze. De tips en zelfs de leenluiers volgden elkaar in rap tempo op. Echt heel erg bijzonder.

 

Daarom speciaal voor jou als moeder. die het natuurlijk nooit zal overkomen – een gewaarschuwd moeder telt voor twee natuurlijk; alle wat-te-doen-als-de-luiers-op-zijn-tips van andere moeders op een rijtje.

Wat te doen als de luiers op zijn:

  • Gebruik GEEN zwemluier – die kunnen wel tegen water maar niet tegen plas …
  • Vraag aan buren of vrienden (met jonge kinderen) die dichtbij wonen of je wat luiers kunt lenen.
  • Kijk of er nog een supermarkt, tankstation of apotheek in de buurt open is en shop!
  • Kraamverband (wie heeft het niet nog liggen) en een ouderwetse hydrofiel luier doen de truc prima voor 1 nachtje!
  • Gebruik GEEN zwemluier – dat weet echt iedere moeder 😉

Lieve Facebook vrienden dank voor het delen van jullie ervaring en alle praktische tips!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.