Warm en comfortabel de winter in met Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret nodigde ons uit om een kijkje te komen nemen bij de presentatie van hun nieuwe outerwear-collectie. Dit van oorsprong Zweedse bedrijf heeft sinds 2,5 jaar drie vestigingen (en een webshop) in Nederland: Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Ik kende ze vooral van hun gestreepte katoenen kleding. Ik was dus erg benieuwd naar de wintercollectie. Er werd ons direct verteld dat we vanaf maandag 5 oktober een winactie met 100 euro shoptegoed mogen organiseren. Cool, hè? Ik ben ervan overtuigd dat jij, na het lezen van dit artikel, net zo enthousiast wordt over dit merk als ik.

Buitenkleding van Polarn O. Pyret

Na een hartelijk ontvangst en een korte modeshow, dook ik met medewerker Nancy de winkel in. Gepassioneerd vertelde ze me uitgebreid over de functionaliteiten van de kleding. Dat zijn er veel! Conclusie van mij? Het verhaal van dit kledingmerk moet echt verteld worden.

Kind centraal

Bij Polarn O. Pyret staat het kind centraal. Dat is bijvoorbeeld te zien aan onderstaande punten:

  • Kleding moet comfortabel zijn. Kinderen moeten er lekker in kunnen spelen en het moet functioneel zijn. Op alle jassen zitten bijvoorbeeld reflecterende strips die je kind beter zichtbaar maken in het verkeer. Er zitten veel slimmigheidjes in de kleding. Ooit wel eens een baby in een (ski)overall gewurmd? Ik vond het een drama. Met een overall met 2 ritsen voor, heb je veel meer ruimte. Slim bedacht! Prettig voor jou als ouder, maar ook comfortabel voor je kind.
  • Milieuvriendelijk en sociaal verantwoord. Omdat de wereld straks ‘van onze kinderen’ is, heeft Polarn O. Pyret veel ecologische kleding (met wolkje-logo) ontwikkeld. Zo wordt polyester gemaakt van doppen van PET-flessen, is polyamide gemaakt van gerecyclede visnetten en worden de tasjes gemaakt van gerecyclede oesterschelpen. Gaaf toch!
  • Unisex. Jongens en meisjes hebben dezelfde behoefte aan comfort en pasvorm. Daarom is de kleding voor beiden geschikt. Je kiest zelf de kleur.
  • Het basisidee achter de kleding is lagen. Onderkleding, tussenkleding en bovenkleding. Het ene kind heeft het altijd koud en de ander juist altijd warm. Mijn kind is een heel warm kind. Ik kies dus altijd voor katoen als onderlaag. Fout! Ik moet juist kiezen voor een polyester of wollen onderlaag. Dat neemt zweet beter op en houdt mijn kind warm. Weer wat geleerd!

Al deze punten worden samen vertaald in kwalitatief goede, comfortabele en functionele kleding. Kleding die over kan gaan van kind op kind. Want waarom steeds nieuwe kleding kopen?
Over de functionaliteiten wil ik nog even verder uitweiden. Er is namelijk goed nagedacht over deze kleding. Onderstaand plaatje laat, denk ik. heel goed zien wat daarmee bedoeld wordt. Als dat niet comfortabel is voor je kind!

Polarn O. Pyret buitenkleding, buitenkleding van Polarn O. Pyret

Buitenkleding van Polarn O. Pyret

Onze favoriete items uit de collectie delen wij natuurlijk graag met je. Het inspireert je wellicht ook om alvast na te denken waar jij de waardecheque van 100 euro aan gaat besteden. Neem alvast een kijkje in de webshop van Polarn O. Pyret.  We zijn benieuwd wat jij gaat kiezen! Laat je het ons weten?

buitenkleding Polarn O Pyret, skikleding Polar O Pyret

WINACTIE

Doe mee aan de winactie >> Win 100 euro shoptegoed van Polarn O. Pyret

[ssba]
Posted in: Herst en Winter, Fashion

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.