By 12 april 2014 Read More →

Lief! Deze kanten kroontjes maak je zelf

Op Pinterest had ik ze al regelmatig gezien: een kroon van kant. Geparkeerd in mijn hoofd tot een moment daar kwam.  In onze lokale fournitourenwinkel zag ik een fles Stiffy -fabric stiffener staan en meteen schoot de kanten kroon weer door mijn hoofd.

Wat heb je nodig:

  • stuk kant (bij voorkeur katoen)
  • Stiffy – fabric stiffener (of een andere textielverharder bijvoorbeeld: Paverpol van Pipoos)
  • plastic handschoenen
  • bakje
  • lege fles of ballon en meetlint

Hoe maak je een kanten kroon

1. Meet de omtrek van het hoofd van je kind op en tel daar desgewenst een paar centimeter bij.

2. Knip voor een grote kroon op maat een stuk (bij voorkeur) katoenen kant op de lengte die je hierboven hebt opgemeten (voor het kleine kroontje meet je de stof af om een lege fles).

3. Giet wat Stiffy in een bakje. Zorg ervoor dat alle stof goed doordrenkt wordt met de textielverharder. Knijp de stof goed uit en doop opnieuw in de textielverharder. Knijp de stof goed uit. Pas op met fijn kant. Hoe grover je knijpt/uitdrukt, hoe meer kreukels je krijgt.

4.  Voor het kleine kroontje vouw je de stof om een lege fles. Laat goed drogen (volgens de gebruiksaanwijzing van de textielverharder). Voor de grote kroon blaas je een ballon op met dezelfde omtrek als het hoofd van je kind. Vouw het kant om de ballon.

5. Na het drogen kun je de kroon netjes dicht rijgen met draad en naald. Wij kozen er voor om de twee uiteinden van de kroon aan elkaar vast te maken met een klein ijzerdraadje. De kleine kroon kun je vast maken met een paar speldjes of vastmaken aan een haarband.

kanten kroon

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.