By 30 januari 2015 Read More →

Helden masker

Jip heeft een held… Schaapie zijn knuffelbeer. Afgelopen zomer werd Jip voor de deur aangereden door een auto. Bert en Zep waren erbij, maar binnen 1/100 seconde was het gebeurt. Voor ons allen op dat moment best traumatisch. Gelukkig bleek het na een nachtje ziekenhuis mee te vallen, maar de schrik zat er goed in.

Bij aankomst in het ziekenhuis, kreeg Jip meteen een teddybeer. Deze kreeg die avond nog de naam ‘Schaapie’. Schaapie was echt een held op dat nare moment. Jip klampte zich aan Schaapie vast en nu ruim een half jaar later, nog steeds. Als hij niet lekker is, verdrietig of boos is, is Schaapie zijn held. Ook bij het wennen op de kleuterschool zat Schaapie daar op tafel met een wakend oog. Tijd om van deze teddy een superhero te maken, want dat is hij!

Voor Jip en voor Schaapie maakte ik een heldenmasker. Voor Schaapie nog een cape erbij, dat verdient hij, deze superheld 😉 ! Ik gebruikte vilt , hoef je niet te naaien, zo gemaakt, vilt rafelt namelijk niet. Je kunt vilt in allerlei felle kleuren kopen bij de hobbywinkel. Ben benieuwd voor wie jouw kind een helden masker wilt maken, succes!

superheld masker maken

Benodigdheden helden masker:

 • Vilt
 • Lint of touw
 • Schaar
 • Papier
 • Potlood
 • Textiellijm
 • Perforator

helden masker maken van vilt

Stap voor stap een helden masker maken:

 • Teken op papier een masker in de juiste maat, dit kan in elke vorm. Voor inspiratie kun je kijken op pinterest.
 • Meet de ogen uit en teken deze ook op het papieren masker.
 • Knip de ogen en het masker uit.
 • Trek het masker over op het vilt.
 • Knip het masker en de ogen uit.
 • Teken applicaties op papier en knip deze uit. Ik maakte een ster en een bliksem.
 • Trek ook deze over op vilt.
 • Uitknippen en opplakken maar.
 • Ik gebruikte een gekleurde veter om de maskers vast te maken op het hoofd. Met een perforator maakte ik 2 gaatjes in het vilt , hier knoopte ik de veter door.

Groetjes Myrthe

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Superhelden

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.