‘Oh, kom er eens kijken’, een gratis Sinterklaas raamtekening voor jou!

‘Oh, kom er eens kijken… Wat er op mijn raampje huist…’ Ja hoor, het is weer zover. Met Halloween koud achter de rug, is het nu écht tijd voor de donkere dagen voor kerst… Het Sinterklaasjournaal is weer op TV en 5 december nadert akelig snel. Tijd dus om weer wat decembergezelligheid in huis te halen. Laat die oude vent met die baard maar komen.

Dát is Sinterklaas

Pepernoten en suikergoed eten, totdat je er buikpijn van krijgt. Avond aan avond suprises knutselen en je hoofd breken over Sinterklaasgedichten. Je huis versieren met zelfgemaakte Sinterklaasversiering en nepcadeautjes. Eindeloos (vieze) Sinterklaasliedjes zingen. Op de avond zelf met familie rondom de open haard, warme choco drinken. Vol spanning wachten tot de Goedheiligman met zijn lange, witte jurk eindelijk uit de openhaard rolt. En piet die ongevraagd een kilo pepernoten je woonkamer in keilt. Dát is Sinterklaas.

Ik mis de gezelligheid van Sinterklaas

5 december is dus weer in aantocht. Sint Nicolaas en zijn pieterbazen zitten alweer dagen op zee om het warme Spanje te verruilen voor ons koude kikkerlandje. Maar dat het bijna Sinterklaas is, daar merken we tegenwoordig weinig van. In de winkels en zelfs op TV zie ik Sinterklaas en Piet (van wat voor kleur dan ook) namelijk steeds minder voorbij komen. Niet dat ik deze blog ga gebruiken om mijn mening over het anti-Zwarte Pieten geluid te geven, integendeel. Maar, ik vind er wel het mijne van.

Ik mis die gezelligheid van Sinterklaas in de straten namelijk wel een beetje. Rijkelijk versierde winkels vol met cadeautjes in de etalages. Vrolijke Sinterklaasjes en lachende Pietjes die op de winkelruiten staan getekend. Dat hoort er wat mij betreft gewoon bij in december. Maar dat het straatbeeld vandaag de dag steeds minder Sinterklaas ademt, wil niet zeggen dat we het thuis niet anders mogen doen. Daar kunnen we het gelukkig wel ongegeneerd versieren met Sintjes en zwarte, roetveeg of (voor mijn part) stroopwafel Pietjes. Thuis mogen we ons wél onderdompelen in (w)Sinterse sferen.

Kijk hier voor meer leuke Sinterklaas inspiratie

Simpele Pieterbaas en Sinterklaas raamtekening

Om die Sinterklaas gezelligheid ook in jouw huis te brengen, bedacht ik een raamtekening van Sinterklaas en zijn Pieterbaas. Een simpele raamtekening die jij en zelfs je kind op jouw raam kan tekenen. Daarmee weet je in elk geval zeker dat het gezellig wordt in huis. Job vond het leuk om de raamtekening te maken voor mij.

Wat heb je nodig:

Zo maak je de Pieterbaas en Sinterklaas raamtekening

Print de downloads uit. Plak ze met tape vast op de buitenkant van je raam.

Een raamtekening maken vinden kinderen leuk. Met een krijtstift en deze handige, gratis raamtekening Sinterklaas printables is het een fluitje van een cent.

Trek de afbeelding nu aan de binnenkant over.

Een raamtekening maken vinden kinderen leuk. Met een krijtstift en deze handige, gratis raamtekening Sinterklaas printables is het een fluitje van een cent.

Laat je kind eventueel zelf nog iets toevoegen. Job schreef er nog ‘welkom’ boven.

Een raamtekening maken vinden kinderen leuk. Met een krijtstift en deze handige, gratis raamtekening Sinterklaas printables is het een fluitje van een cent.

Verwijder de velletjes papier en klaar is kees Job! 😉

Een raamtekening maken vinden kinderen leuk. Met een krijtstift en deze handige, gratis raamtekening Sinterklaas printables is het een fluitje van een cent.

Bewaar de Pieterbaas en Sinterklaas raamtekening op je eigen Pinterest pagina

Een raamtekening maken vinden kinderen leuk. Met een krijtstift en deze handige, gratis piet en Sinterklaas raamtekening printables is het een fluitje van een cent.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.