By 1 december 2017 Read More →

Roppongi’s Sint lunchtrommel: Sinterklaas-op-het-dak-bento

Wij zien het onderhand een beetje als onze taak om elk jaar met een leuke, originele Sint lunchtrommel op de proppen te komen. Maar als we zo het internet, en met name Pinterest,  afstruinen zien we al heel veel leuks van anderen voorbij komen. Leuk om te zien wat iedereen verzint, maar het wordt voor ons steeds moeilijker om origineel te blijven!

Dus…laten we hopen dat we toch weer iets verrassends verzonnen hebben: Sinterklaas en Americo op het dak.

Deze keer gebruiken we geen twee-laags bento die we zelf heel fijn vinden, maar een kleinere met één laag. Deze shikiri-bento heeft normaal ook vakjes, maar die kun je eruit nemen zodat je één groot vak hebt, ook wel eens handig!

Sint lunchtrommel 2017

Het dak is een beetje bewerkelijk, maar niet heel moeilijk om te maken. Je hebt er waarschijnlijk een kwartiertje voor nodig. Dit heb je ervoor nodig:

  • twee eetlepels roomkaas
  • een plakje worst naar keuze of ham in reepjes
  • een paar blaadjes basilicum in reepjes gesneden
  • twee plakjes bladerdeeg
  • een ei, geklutst met een paar druppels water
  • een uitsteker voor kleine rondjes (de dakpannen)

Ieder jaar verzint webshop Roppongi een sint #lunchtrommel voor ons. Dit jaar een Sinterklaas op het dak #dutchbento samen met Americo. We love it!

Zo maak je de Sint lunchtrommel

Meng allereerst de roomkaas met de plakjes vlees en basilicum. Schep het op de helft van een plakje bladerdeeg en smeer het een beetje uit, hou de randen vrij. Maak ze een beetje nat en vouw het deeg dubbel, druk de randen een beetje aan. Snij er aan beide kanten een klein driehoekje van af, zodat je de vorm van een dak krijgt. Steek met een uitsteker rondjes uit het tweede plakje balderdeeg en snij elk rondje door de helft. Leg de halve plakjes dakpansgewijs het broodje, begin aan de onderkant! Besmeer het dakje met het ei, gaat ‘ie mooi glanzen! En om het helemaal af te maken hebben we er leuke Sinterklaasprikkertjes in gestoken.

De bento is verder nog gevuld met de maan gemaakt van omelet, zo heb je een mooie bestemming voor het restje geklutst ei. Steek er met een borrelglaasje drie rondjes uit en leg ze op elkaar. Je kunt hem nog opleuken met ogen-prikkers.

Nog wat mandarijntjes, komkommer en tomaatjes en de bento is good-to-go!

Net als de voorgaande jaren wensen we iedereen weer een heerlijk avondje, met heel veel chocoladeletters, marsepein, pepernoten, borstplaat en cadeautjes!

>> Meer Sinterklaas lunchtrommels vind je hier

Ieder jaar verzint webshop Roppongi een sint lunchtrommel voor ons. Dit jaar een Sinterklaas op het dak trommel samen met Americo. We love it!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.