By 13 november 2016 Read More →

Sinterklaas tak maken samen met je kids

CODEAFBEELDING

Je hebt het vast gezien. De afgelopen weken heb ik een verschillende artikelen geschreven over klei. Samen met vriendin Sara-Lynn maakte ik onder ander een herfsttafel van natuurlijke materialen en klei

Samen fröbelen en knutselen Saar en ik vaker. We kregen qua klei de smaak nu helemaal te pakken. Geïnspireerd op het principe van een paas-tak, maar dan voor Sinterklaas. Eenvoudig te maken samen met je kids en staat super gezellig!

Ga je ook zelf Sinterklaas decoraties knutselen? Dan is deze Sinterklaas tak erg leuk om samen met je kids te maken. Maakt je huis ineens 5 december proof! Je leest hier hoe je deze Sinterklaas diy maakt.

 

Sinterklaas tak maken 

Wat heb je nodig:

  • grote tak
  • vaas/pot om de tak in te zetten
  • Play-Doh klei (rood en geel)
  • bakplaat met bakpapier
  • deegroller of lege glazen fles
  • mes
  • satéprikker
  • transparant draad

# Zo maak je de stafjes:

Maak gelijke bolletjes van de gele klei. Rol alle bolletjes stuk voor stuk tussen je vingers en het tafelblad uit tot een lange sliert. Zorg dat ze allemaal ongeveer even dik zijn. Leg ze op een rij en snijd ze allemaal op dezelfde lengte af. Rol de bovenkant van elke sliert naar binnen tot de bovenkant van de staf. Leg de stafjes op het bakpapier. 

# Zo maak je de mijters:

Rol met de deegroller, kleiroller of lege fles de rode klei plat. Snijd met een mesje de mijters uit. Rol de gele klei tussen je vingers en het tafelblad uit tot een lange dunne sliert. Plak een kruis op iedere mijter. Druk aan de bovenkant, onderkant en zijkanten het kruis iets vast aan de mijters. Maak met de (botte) achterzijde van een satéprikker gaat bovenaan de mijters, zodat je straks het transparante draad er doorheen kan halen. Leg de mijters ook op het bakpapier.

# Bakken

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de mijters en stafjes met het bakpapier op een bakblik en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Check even of ze voldoende hard zijn geworden. Bij ons waren ze in 45 minuten hard, maar wellicht maak jij ze iets dikker waardoor ze iets meer tijd nodig hebben. Laat ze afkoelen en bevestig een (doorzichtig) draadje aan de stafjes en mijters.

Versieren

Zet de tak in een vaas of pot en laat je kind(eren) de Sinterklaas tak versieren. 

Ga je ook zelf Sinterklaas decoraties knutselen? Dan is deze Sinterklaas tak erg leuk om samen met je kids te maken. Maakt je huis ineens 5 december proof! Je leest hier hoe je deze Sinterklaas diy maakt.

Fijne Sinterklaastijd!

 

Direct bewaren op je eigen pinbord? Klik dan hier!

Ga je ook zelf Sinterklaas decoraties knutselen? Dan is deze Sinterklaas tak erg leuk om samen met je kids te maken. Maakt je huis ineens 5 december proof! Je leest hier hoe je deze Sinterklaas diy maakt.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.