By 17 november 2015 Read More →

Wie redt pakjesavond?


Nu de Sint in het land is, klinkt er ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Ook de échte Pakjesboot 12 is een aantal dagen te gast in de Maritiem Museum Haven. Je kunt hem tijdens de pakjesboot dagen bezoeken! Maar er is nog veel meer te doen in het Maritiem Museum Rotterdam deze maanden. Van 14 november tot en met 5 december is het Maritiem Museum Rotterdam de thuishaven van Sinterklaas en is het groot feest!

pakjesavond redden

In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons kunnen kinderen deelnemen aan de workshop Sint van Marsepein en mogen leden van Professor Plons’ Spetterclub* gratis hun schoentje zetten. Maar er is ook een groot probleem waar de kinderen goed bij kunnen helpen.

Wie redt pakjesavond?
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die zich in een van de containers in de haven bevinden. Maar welke? Kinderen mogen zich verkleden als Piet en de Sint uit de brand helpen.

Meer informatie: Maritiem Museum

*) Professor Plons’ Spetterclub – Kinderen kunnen in het museum of op de website van het museum gratis lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost, een vriendenboekje en een clubpas waarmee ze leuke voordelen hebben. Van 14 november tot en met 3 december mogen Spetters hun schoen zetten in de haven van Professor Plons. Sint en Piet vullen de schoentjes met een cadeautje.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas, Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.