By 24 november 2014 Read More →

DIY Pietenhanger

Door de hele pieten discussie vond ik het lastig kiezen; welke kleur gaat het worden voor de pietenhanger, zonder dat ik iemand zou beledigen? Dus om op zeker te spelen koos ik voor: wit, zwart en een rode pietenhanger. Kan jij zelf beslissen welke je het leukste vindt en gaat maken!

sinterklaas DIY gekleurde pietjes

Je hebt nodig: een vierkant velletje papier (niet al te dik) met de afmeting: 16×16 cm, crêpepapier in een paar kleuren voor de kraag, plastic oogjes, rond stickertje voor de mond, gekleurd rondje met diameter van 5cm om een hoedje van te maken, een veertje voor op het hoedje en een stuk touw om alles aan te rijgen.

En zo maak je de pietenhanger: Vouw het vierkanten velletje volgens onderstaand filmpje of dit voorbeeld en blaas je vouwsel nog niet op!!

piethangers maken

  • Plak je het mondje en de oogjes op het gezichtje en blazen maar.
  • Knip een rondje karton met een doorsnede van 5cm tot halverwege in en schuif een stukje over elkaar, lijm dit vast. Plak de veer op het hoedje. Knip van het crêpe/vloeipapier een stuk of 10 rondjes met een doorsnede van 5cm in verschillende kleuren
  • Knip een stuk touw van ongeveer 70 cm en leg onderaan een vierdubbele knop en begin te rijgen met een (lange)scherpe naald: crêpepapier, pietenhoofdje en als laatste het hoedje. Plak het hoedje met een beetje lijm vast aan het hoofdje en vouw de kraag een beetje uitelkaar voor wat volume.

Voor ieder wat wils én blije kindergezichtjes, want daar gaat het toch om bij dit kinderfeest!

Fijne Sinterklaas namens Denise Beckand www.becolorand.nl !

gekleurde pieten DIY sinterklaas

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand