By 22 november 2014 Read More →

7 zelfmakers voor Sinterklaas

Sinterklaas is in het land! Tijd voor pepernoten, mandarijnen en al dan niet gekleurde pieten. De voorpret kan beginnen met deze fijne inspiratie. Ga aan de slag met leuke diy’s, zelfmakers en recepten.

pinspiratie sinterklaas knutselen

knutselen sinterklaas

  1. Het water loopt me in de mond van deze zelfgemaakte chocoladeletter uit Paulines keuken. Omdat je de letter zelf maakt, kun je ‘m helemaal naar eigen smaak maken én versieren met pepernoten, gouden balletjes en sprinkles. Maak er wat moois van!
  2. Met deze gratis printable van Zomaareendagje maak je heel eenvoudig je eigen mijterslinger. Zo is je huis in no time in Sinterklaas-sferen. Even printen en knippen en je mijterslinger is klaar.
  3. Vergeet ook de buitenkant van je huis niet. Een krans is niet alleen leuk bij kerst, maar ook zeker zo geschikt voor sinterklaas en zijn pieten. Erg leuk om de pietenkrans te versieren met lichtjes, zodat de pieten ook in het donker goed opvallen.
  4. Deze mooie huisjes snij je uit papier. Met wat gekleurd papier erachter maak je een mooie raamversiering. Zet er ’s avonds wat waxinelichtjes achter en het is een echte blikvanger.
  5. Maak mooie sinterklaashangers met de gratis printable van Studio Momoki. Printen, knippen, plakken en klaar zijn je hangers. Heel leuk om aan een tak te hangen, of voor het raam.
  6. Mmmm pepernotencake! En niet zomaar pepernotencake, maar cake met zelfgemaakte pieten erin! Echt een leuke snack voor op sinterklaasavond, of voor welke avond dan ook.
  7. En dan nog wat lekkers en moois: zwarte pietenkoekjes! Bestrijk koekjes met chocolade en maak met fondant de mooie mutsjes en veren. Het ziet er meteen heel mooi uit met al die felle kleurtjes.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Annelies is getrouwd met Lucas en woont samen met kat (Flipper) en konijnen (Bonnie en Jari) in een houten huisje in de buurt van Utrecht. Haar grootste inspiratiebronnen zijn de natuur, dieren en muziek. Op haar blog allihoppa.nl deelt ze haar zelfmaakideeën, recepten, hotspots en interviews met creatievelingen. Annelies is gek op diy en wil alles proberen te maken. Of dat met beton, papier of garen is, maakt niet uit. Ook kijkt ze graag naar wat anderen maken en schrijft daarover.