By 12 november 2014 Read More →

Krantenhuisjes voor de Sint

Sint Nicolaas is in aantocht! Yeah, de gezelligste (staat gelijk aan drukste) tijd van het jaar breekt weer aan! Ik vind het echt genieten, de jongste twee geloven nog heilig, dus alles kan weer uit de kast getrokken worden.

We schrijven hier geregeld brieven aan de kids, van sint natuurlijk. En op pakjesavond hebben we al 40 jaar de familietraditie dat er een constructie gemaakt wordt waar de jongens aan moeten trekken zodat de pakjes te voorschijn komen. Vroeger hingen ze in de schoorsteen bij opa en oma. Mijn opa maakt een complete installatie met katrol en al, nu verzinnen mijn ouders steeds weer iets nieuws. Dat staat ons hopelijk later ook nog te wachten 😉

Uiteraard maken we het nu ook weer gezellig in huis. Deze week maakten we kleine huisjes om over een lichtjessnoer te schuiven. Gewoon van krantenpapier, want dat geeft meteen zo’n leuk effect! De illustratie van de Sint silhouet vond ik op Sweettable, het is een gratis printable op een ontzettend leuke blog !

Met deze diy maak je zelf een lichtjesslinger van krantenpapier om je huis gezellig te maken voor Sinterklaas. Je leest hier hoe je hem maakt.silhouet ontworpen door Lovely Sweet Printables / Sweet Table Shop

Benodigdheden voor deze diy:

  • Kranten
  • Lichtjessnoer
  • Schaar
  • Zwarte stift

huisjes maken met verlichting

Je huis versieren voor Sinterklaas

Zo maak je zelf de krantenhuisjes:

  • Teken huisjes in verschillenden afmetingen (het patroon zie je hierboven op de foto).
  • Knip uit en plak vast.
  • Schuif de huisjes over het lichtjessnoer.

Succes en veel plezier met alle sinterklaas voorbereidingen, we tellen af !

lichtjes maken voor sint en piet

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.