By 25 november 2011 Read More →

Papa Jaco is klaar met Sinterklaas

Oh wat hadden we er zin in, het eerste Sinterklaasfeest wat we bewust met de kinderen konden vieren. We ontwierpen zelfs een spannend Sinterklaas Speurspel. Nou, dat hebben we voorlopig in de kast gelegd. We waren niet voorbereid op de impact die het hele Sintfestijn op onze peuter Boris heeft. 

papa jaco pietjes

De eerste dagen was het allemaal nog een leuk avontuur. Aline is zelfs samen met hem naar de ‘echte’ intocht in Dordrecht geweest. En Boris vroeg ons de oren van het hoofd over hoe alles in zijn werk gaat.

Maar toen de problemen in het Sinterklaasjournaal groter werden, en ‘Dibbertje Dok’ hulp vroeg om het grote boek van Sinterklaas vol met namen te krijgen, werd het een Serieuze Zaak.
En dat kostte ons nachtrust. Veel nachtrust. Want midden in de nacht moesten de problemen opgelost worden. “Staat opa al in het Grote Boek? Je moet hem bellen!” of “Ik ruik pepernoten, misschien is de kwijte Piet beneden!”. 
Na 2 nachten van opgeteld 3 uur slaap en een eczeemuitbraak waren we helemaal klaar met de oude Baas. Alle Sintspullen hebben we opgeborgen, winkelcentra worden enigszins vermeden en Sinterklaasjournaal komt niet meer aan. We hebben Boris verteld dat de laatste naam nu gelukkig in het Boek staat en dat Sinterklaas het nu vreselijk druk heeft om alles in te pakken. Ondertussen doen wij leuke rustige dingen, zoals boekjes lezen, kleuren en buitenspelen. Dan is het lekker snel pakjesavond. Daar maken we een gezellig feestje van. En daarna zingen we harder dan ooit mee: “Dag Sinterklaasje, DAAAAG!”
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>