By 23 april 2015 Read More →

Ideeën voor een Pippi Langkous feestje

Pippi Langkous is een ondeugend meisje met ondeugende streken. Daarom vindt Job haar -denk ik- zo grappig. Hij schatert het uit als ik de boeken voorlees of als hij de dvd bij oma kijkt. En soms is het ook wel een beetje spannend met die zeerovers en boeven. Totaal in de ban van Pippi, dus wilde hij voor zijn vijfde verjaardag graag een Pippi feestje. Tijd dus voor een feestje met een beetje spanning en chaos. En chaos is my middle name, dus dat komt wel goed 😉

Voor zijn verjaardag bedachten we de verhaallijn dat de boeven Donderkareltje en Blom de gouden munten -die Pippi van haar vader heeft gekregen- hebben gestolen. Pippi vraagt de kinderen in de flessenpost uitnodiging om hulp. Door schatkistjes te zoeken en opdrachten te vervullen, kunnen ze gouden munten terugverdienen. Aangezien Job dol op verkleedpartijen is, vroegen we de kinderen om verkleed als Pippi, piraat of Annika & Tommy (lees jezelf) te komen.

De verschillende opdrachten had ik samen met wat gouden (chocolade)munten in een gepimpt ijsschatkistje (van Ola) gedaan. Er was een grote houten schatkist waar alle (terugverdiende) gouden munten in konden. Deze hebben we aan het eind van het feestje eerlijk verdeeld. En daarnaast veel tijd om vrij te spelen, want dat vinden ze op deze leeftijd (4-5 jaar) vaak nog het allerleukste. Voor de kinderen die liever wilden tekenen, had ik wat Pippi kleurplaten neergelegd. Die zijn legio te vinden via Google.

Activiteiten voor een Pippi Langkous feestje

1. Pippi is heel erg stoer en moedig

In ballonnen stop je confetti en een gouden munt. Ieder kind mag met behulp van een prikpen een ballon boven zijn/haar hoofd kapot prikken. Dit was écht de topper van het feest. Zo simpel en zo veel lol. Overigens kwamen we 8 maanden later nog steeds confetti tegen…

2. Pippi is dol op taartjes

Een kleine taartbodem, slagroom, fruit en verschillende soorten versiersels op tafel. Wie maakt het mooiste taart kunstwerk?

3.  Pippi is heel erg sterk

Ik maakte van een bezemsteel en 2 kartonnen dozen een halter. Verfde het geheel zwart en stempelde er met wit 2x 500 kg op. En daagde de kinderen uit om te laten zien dat ze net zo sterk waren als Pippi.

pippi langkous kinderfeestje, pippi langkous, piraten

4. Pippi drinkt uit een vissenkom

Maak een oude vissenkom of vaas goed schoon, vul deze met ranja en gooi er een paar snoepjes in de vorm van een vis in. Ik kocht superlange rietjes (Wibra) en iedereen dronk net zoals Pippi uit een vissenkom.

5. Pippi eet spaghetti met een schaar

In plaats van spaghetti met een schaar kun je kinderen dropveters/rode veters geven en ze die met een (kinder)schaar op de Pippi manier laten eten.

pippi kinderfeestje

bron: kaartfanaat.nl

6. Pippi is niet zo goed in rekenen

Alle verdiende munten mogen door de kinderen eerlijk verdeeld worden. Geweldig om te zien hoe alle kinderen verschillende strategieën hebben en uiteindelijk toch met even veel munten naar huis gaan.

Meer Pippi Langkous ideeën: kijk dan op onze Pippi Langkous pagina

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.