By 15 maart 2016 Read More →

Dit lieve armbandje voor Pasen maak je makkelijk zelf

Met een kuiken pompom, jellybeans en elastisch draad maak je in no-time dit schattige armbandje voor je kids. Leuk voor Pasen! Hier lees je hoe je ze maakt.

Met Pasen lunchen of brunchen wij meestal met mijn familie. Elk jaar bedenken we ook een leuk kleinigheidje voor de kids. Dit jaar is het bij mij. Dus mag ik iets bedenken. Het wordt deze jellybeans armband met kuiken pompom.  

De armbanden waren hier zo’n groot succes, dat ik ze graag alvast met je deel. Mijn kids wilden ze al niet meer afdoen…

sam en pepijn pasen

Maak een armband met kuiken pompom

Wat heb je nodig:

  • gele wol
  • pompom-mal of vork
  • beweegbare oogjes, stukje rood vilt, stukje oranje vilt en lijm (Ik kocht bij de Action een pakketje voor € 0,89, zie foto 3 hieronder)
  • jellybeans
  • elastisch garen (bijvoorbeeld bij de Hema)
  • stopnaald

Zo maak je de paas armbandjes:

#1 Maak een pompon. Ik gebruikte daarvoor een pompom-mal (zie foto 1). Maar je kunt ze ook prima maken met een vork. Je vindt hier een uitgebreide omschrijving.

#2 Knip de pompom eventueel iets bij totdat hij mooi rond is (zie foto 2).

#3 Knip van het oranje vilt een kam en een snavel (zie foto 4). Plak eerst de ogen en daarna de snavel en kam met een beetje lijm op de pompom. Laten drogen!

reeks how to paasarmband4.

#4 Doe de jellybeans in een schaaltje en rijg deze aan het elastische draad. De naald wordt een beetje plakkerig van de binnenkant van de jellybeans. Tussendoor is het handig om de naald even schoon te maken met een vochtig doekje of even onder de kraan.

#5 Rijg ongeveer halverwege de kuiken pompom aan het armbandje. Ga verder met het rijgen van de jellybeans.

#6 Knoop het koord aan elkaar met een dubbele knoop en knip de losse eindjes af.

Ziet er leuk uit toch! Gewillig poseerden ze voor me met de armbandjes of zou het door de chocolade-eitjes op tafel komen. 😉

[RED] Als jij de paas armbandjes ook gaat maken, deel je ze dan met ons op Instagram, Twitter of Facebook? Gebruik dan even de #moodkidsdiy

2

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, zelf maken, DIY

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.