By 27 december 2014 Read More →

Party time! Oud en Nieuw met kindjes!

Even schrikken toen iedereen om me heen opeens met kindjes rondliep op oudejaarsavond. De avond verliep opeens toch wat anders dan voorheen.

Meerdere jaarwisselingen verder en twee kindjes rijker ben ik er helemaal uit: ook oud & nieuw met kindjes is leuk! Hier mijn tips voor leuke activiteiten:

oud&nieuw moordspel spelen

Tips voor Oud en Nieuw met kindjes

Tip 1: Een ‘luguber’ eindejaar (oftewel: het moordspel)

Net even wat anders en zoals je op de foto ziet erg leuk. Ja, dat zijn wij! Bij mij begon de voorpret eigenlijk al met het verdelen van de rollen. Met personages als “Ivanna Katenka, the ultra-mysterious airport security clerk” en “The Italian heart-breaker – Micha Angelo.” kan mijn lol eigenlijk al niet meer op. Nét even wat anders dan kolonisten, en een goede reden om je weer eens een keer te verkleden (samen met de kinderen!). Een avond om niet snel te vergeten.

(Het is perfect te spelen rondom het op bed brengen van de kleintjes, de verschillende gangen van het diner en het vuurwerk. Let wel op: zo’n spel vraagt wel wat voorbereiding).

Ook een moordspel spelen? Check deze, die bevielen mij goed:

Tip 2: Sjoelen: een onverwacht leuke klassieker

Een andere activiteit die – tegen al mijn verwachtingen in – erg leuk bleek: de ouderwetse sjoelbak! Leuk als de kindjes nog op zijn, want iedere leeftijd speelt dit spel op zijn eigen manier. En later op de avond barst de serieuze competitie los. Toegegeven, onze groep oud-en-nieuwers zijn allemaal vrij fanatiek. Qua voorbereiding: er is vast wel iemand bij wie zo’n bak op zolder heeft liggen. Even waxen en klaar is kees!

Tip 3: De oud & nieuw winter-barbecue

Met erwtensoep, warme chocolademelk, gluhwein en natuurlijk om 12 uur champagne! Lekker sfeervol en warm met vuurkorven erbij. Al is het voor deze activiteit wel handig om zeker te weten dat je kleintjes heerlijk doorslapen, of dat ze al wat ouder zijn. Hij staat voorlopig nog op mijn to-do lijstje!

Tip 4: Weekendje weg: elkaar écht even spreken rondom oud & nieuw

Nadat de kleine was geboren waren we even helemaal uitgeblust rond kerst en gewoon lekker toe aan vakantie. Met vrienden zijn we er een weekendje tussenuit geweest. Heerlijk. Ieder zijn eigen dingen doen overdag, maar ’s avonds echt even wat quality time en gezelligheid samen.

Oja, en voor de hapjes? De hele dag in de keuken staan doe ik niet meer aan. Waar ik heel goed in ben? Naar de Italiaanse delicatesse zaak gaan voor wat overheerlijke snacks. Ieder zo zijn ding.

 

Comments are closed.

Posted in: Oud en Nieuw
Agnes Kloosterman

Auteur:

Agnes houdt van mooie producten. Producten die met liefde zijn gemaakt en niet op elke straathoek te vinden zijn. Ze struint urenlang op internet om originele producten of mooie websites tegen te komen. Agnes' passie is het ontwikkelen en het neerzetten van een product of merk. En alles wat daarbij komt kijken. Haar creativiteit heeft Agnes omgezet in een eigen kleidinglijn LaLize.nl

Simple Share Buttons