By 4 januari 2013 Read More →

Oliebollen bakken met kinderen

Vroeger keek ik uit naar oudjaar, want dan mocht ik oliebollen bakken met mijn moeder. Al waren we al met 6 kinderen thuis, we maakten er veel meer dan nodig, zodat we uit konden delen. 

Dit jaar leek Boris me oud genoeg om mee te helpen. Dus we kochten een frituurpan en alle ingrediënten en andere benodigdheden. We bereidden ons goed voor, lazen zelfs tot grote verbazing van Aline het instructieboekje van de frituurpan door. Ze was toch nog wat bezorgd en waarschuwde Boris voor de heeeele hete olie, waarop Boris antwoordde: “Dat geeft niks hoor, ik sta er een hele millimeter vanaf!”

We versierden broodzakjes met vuurwerktekeningen en deden er de oliebollen in. 

Het samen bakken was leuk, het proeven nog leuker natuurlijk, maar het allerleukst was om de zelfgemaakte zakjes oliebollen rond te delen aan buren en familie, waaronder uiteraard oma waar het vroeger allemaal begon.

Goed nieuwjaar!

oliebollen bakken met kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Oud en Nieuw

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>