By 7 mei 2018 Read More →

Zet je moeder in het zonnetje met deze DIY Moederdag vaandel

‘Tweeee… violen en een trommel en een fluit…’, schalt het met enige regelmaat uit de speakers van onze gezinsauto. Dit muzikale pareltje wordt vanaf de achterbank altijd luidkeels meegezongen door onze kids. Of er nu iemand jarig is of niet. Ik vond ‘m eigenlijk wel toepasselijk voor deze blog. Daarom zing ik vandaag: ‘want het wordt weer Moederdag, dus de vlaggen mogen uit!’

En niet alleen de vlaggen mogen uit, ook de croissants mogen in de oven en de versgeperste jus mag worden ingeschonken. Want het wordt weer hoog tijd om moeders in de watten te leggen, vind je ook niet? Of je nu een thuisblijfmoeder bent of een werkende moeder; het moederschap is een ‘hell of a job’!

Moeders zijn onmisbaar!

Want wie is de redder in nood, wanneer we van onze fiets vallen? Wie vindt altijd de zoekgeraakte spullen terug? Wie kan als de beste monsters onder het bed verjagen? Precies: moeder. Want er is niemand die zulke kusjes geeft op bezeerde ledematen, als je moeder. En vraag me niet hoe; maar geen mens kan zo goed zoeken als moeder. Moeders zijn onmisbaar, voor jong en oud en tot in lengte van dagen.

DIY Moederdag vaandel

‘Ei, ei, ei, oh wat ben ik blij’, want binnenkort is het dus Moederdag en tijd voor verwennerij! Het lijkt wel Sinterklaas met al die rijmpjes. Zoveel cadeaus als dat Sinterklaas meebrengt, hoef ik niet hoor. Maar een beetje erkenning voor al wat ik doe, lijkt me wel leuk met Moederdag. En dat gun ik elke moeder. Daarom heb ik speciaal voor deze bijzondere dag een DIY Moederdag vaandel gemaakt! Kekke vaandels waarmee je jouw moeder even extra in het zonnetje zet.

Grote cadeaus hoeft Roelina niet voor Moederdag. Maar een beetje aandacht, lijkt haar wel leuk met Moederdag. En dat gunt ze elke moeder. Daarom heeft ze speciaal voor deze bijzondere dag een DIY Moederdag vaandel gemaakt! 6 verschillende gratis Moederdag printables die je in een handomdraai maakt.

Wat heb je nodig?

 • Downloads van de 6 verschillende Moederdag vaandels met de quotes

moederdag gratis printables

 1. ‘Mom turned upsidedown spells wow’
 2. ‘Who needs superheroes when you have mom’
 3. ‘Home is where my mom is’
 4. ‘It’s not easy being a mom’
 5. ‘I’m a mom, what’s your superpower?’
 6. ‘Mom is just like dad, but smarter’
 • A4 papier
 • Printer
 • Schaar
 • Lijm of plakband
 • Papieren rietje of houten stokje (ongeveer 15 cm breed)
 • Touwtje of koordje

Zo maak je de DIY Moederdag vaandel

Je kiest de Moederdag vaandel download die je leuk vindt (of je maakt ze allemaal, dat kan natuurlijk ook) en print deze uit op A4 papier. Je knipt vervolgens het vaandel uit en vouwt deze om het houten stokje heen. De twee uiteinden van het vaandel maak je aan elkaar vast met wat lijm of een plakbandje. Je knipt een touwtje of koordje af op de gewenste lengte en knoopt de uiteinden van het touwtje vast aan de beide zijdes van het stokje of haalt het touwtje door het rietje en knoopt de uiteindes vast. Vervolgens hang je de Moederdag vaandels op, waar jouw moeder, jouw rots in de branding, ze goed kan zien. Klaar is kees!

Tip: bewaar dit artikel op jouw Pinterest.

Grote cadeaus hoeft Roelina niet voor Moederdag. Maar een beetje aandacht, lijkt haar wel leuk met Moederdag. En dat gunt ze elke moeder. Daarom heeft ze speciaal voor deze bijzondere dag een DIY Moederdag vaandel gemaakt! 6 verschillende gratis Moederdag printables die je in een handomdraai zelf maakt. #moederdag

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.