By 29 april 2021 Read More →

Waarom een shortbreak Limburg een heel goed idee is

Limburg lonkt! Bezoek veelzijdig Limburg met haar prachtige heuvellandschap, historische steden als Roermond en Maastricht, maar mooie dorpjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het witte dorp Thorn of Valkenburg aan de Geul? En natuurlijk is het ook bourgondisch genieten in Limburg! In deze culinaire provincie vind je niet alleen de beste restaurants, maar ook wijngaarden. Als het seizoen goed is, kun je ook genieten van verse asperges.

Voor fietsers is Limburg een droomplek. Maak een fietstocht om het prachtige en gevarieerde natuurlandschap te ontdekken. Wat ons betreft is Limburg een ideale provincie voor een vakantie in Nederland. Wie wil blijven overnachten kan dit doen in één van de vele hotels, B&B’s of vakantieparken in Limburg.

Culinair genieten

Er wordt vaak gezegd dat de Limburgers een plezierige levensstijl hebben. Er is een grote keuze als je op zoek bent naar een restaurant en er zijn  ook meerdere restaurants met Michelinsterren. Limburg biedt ook tal van regionale producten! De vruchtbare grond levert prachtige groenten en fruit op. En er zijn bierbrouwerijen en wijngaarden. Er zijn maar liefst 34 bierbrouwerijen in Limburg en je kunt er 14 bezoeken. Limburg staat ook bekend om zijn asperges of ‘witgoud’, een echte lente-delicatesse die je echt moet proberen als je in Limburg bent.

Eigenlijk heeft elke Limburgse regio zijn bijzondere restaurants! Limburg telt maar liefst 10 Michelinsterrenrestaurants. Tip: probeer de frieten met zuurvlees, de bierpap en Huzarensalade wat een specialiteit is (Limburgs: kow sjottel/kalde schôttel, op zijn Nederlands is dat ‘koude schotel’. Vergeet ook niet de knapkoek en de echte Limburgse mosterd.

Natuur in Limburg

Eén van dé grote pluspunten van Limburg is natuurlijk het prachtige landschap. Uniek voor Nederland en zeker als je er nog nooit geweest bent een ware ontdekking!

Langs de Maas ontdek je afwisselende landschappen die zich uitstrekken langs de heuvels. Of bezoek één van de nationale parken of andere landschappen in deze provincie. De Groote Peel, een prachtig stukje natuur, biedt je de mogelijkheid om heerlijk te wandelen door veenmoerassen en vennen. In de regio wonen veel insecten en vogels. En het Nationaal Park de Meinweg? Hier ontdek je een uniek terrassenlandschap, ook zeker een bezoekje waard.

Ook erg mooi is Nationaal Park De Maasduinen. Dit natuurgebied kenmerkt zich door heidevelden, bossen, ondiepe vijvers, zandverstuivingen en kleine meertjes. Flora en fauna hebben hier vrij spel. Het is een prachtig heuvelachtig landschap, waarbij je het ene moment door het bos loopt en het andere moment ben je in het moeras met vijvers en kreken.

Ook een bezoek aan de Sint-Pietersberg, welke aan de rand van Maastricht ligt, is een bezoek meer dan waard. Loop langs de mergelopgravingen en het eeuwenoude fort en geniet van het uitzicht.

Er op uit in Limburg

  • In Landgraaf beleef je een dag vol sneeuw en plezier in Eurpa’s grootste indoor skidorp. Met 5 pistes, 4 restaurants, een hotel en een klimpark biedt SnowWorld Landgraaf een allround wintersportervaring.
  • Er zijn verschillende musea in Maastricht die een bezoek waard zijn. Zoals het Bonnefantenmuseum welke hedendaagse en historische kunst heeft, en in Maastricht het fotografiemuseum is ook zeker de moeite waard.
  • De steden Maastricht en Roermond bieden je de mogelijkheid om prachtige wandelingen maken en om de bijzondere, oude architectuur en katholieke kerken te ontdekken. Ook is het in beide steden erg fijn om lekker te gaan shoppen!
  • Steyl, het kloosterdorp bij Venlo, is ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je de botanische tuin Jochumhof. Ook hier geniet je van het fantastische uitzicht over de Maas en de enorme variatie aan bomen en planten.

Wat zijn populaire steden en dorpen in Limburg?

Maastricht, Venlo en Roermond zijn populaire steden om te bezoeken in de provincie Limburg. Maastricht is de stad met een rijke historie met veel leuke restaurants en veel kunst De oude binnenstad van Venlo is de place to be als je wilt winkelen en van het culinaire aanbod wilt genieten. Roermond heeft een sfeervol historisch stadscentrum en diverse natuurparken in de buurt. En natuurlijk als je van winkelen houdt, moet je bij Designer Outlet Roermond zijn geweest!

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam en Schiphol gaan er elk half uur treinen naar Maastricht. Ook zijn er directe treinverbindingen tussen Eindhoven en Maastricht, Maastricht en Roermond en Roermond en Nijmegen. Steden of dorpen die niet op de route liggen, zijn bereikbaar met de bus.

Op naar Limburg

Limburg is een provincie die echt (her)ontdekt moet worden. Er is zoveel te zien en te doen: van natuur tot cultuur en leuke uitstapjes en activiteiten. En de Limburgers zijn allemaal Bourgondiërs en houden van het leven met goed eten en drinken. Limburg laat je verrassen!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Parkvakanties.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.