Avontuurlijke challenge bij Julianatoren

“Drie! Twee! Eén!!!” Jul en Julia tellen af. De kinderen kijken vol spanning het kleurrijke pretpark in. De hekken zijn nog gesloten, het is bijna zo ver. Ze turen naar al die mooie attracties van dit prachtige themapark in Apeldoorn. En dan spreken de twee grappige parkmascottes het verlossende woord: “Jaaa!” Het is het letterlijke startsein van een mooie dag vol met avonturen.

De hekken worden aan de kant geschoven. Job (10), Luuk (10) en Zoë (8) rennen als eerste het Apeldoornse familiepark in. Op naar het reuzenrad. Want in die speels schommelende, ronddraaiende gondeltjes heb je natuurlijk een prachtig overzicht over het park. “Oh! We gaan zo eerst in de achtbaan. Zie je die?” “ Ja. Maar we kunnen ook in helikopters gaan, of in de Hoge Hoed.” De één is nog enthousiaster dan de ander.  “Weet je wat? Onze challenge van vandaag is dat we in alle attracties gaan!” En zo geschiedde…

Jul’s Rollerskates, Tollende Muis

De vaders wisselen van picknickbank naar rustplek. Van espressootje, naar broodje gezond. Okay, af en toe pikken ze natuurlijk ook een attractietje mee. Want die supersnelle achtbaan (Jul’s Rollerskates) is nog altijd enorm leuk. Ook al die jaren nadat ze zelf voor het eerst in dit attractiepark in Apeldoorn kwamen. Groot voordeel daarvan: ze weten precies waar de handen omhoog moeten voor het fotomoment.

En de Tollende Muis? Daar willen ze ook wel even in. Veiligheidsbuis tegen de borst gedrukt; vastmaken en op de groene knop drukken maar. Daar rollen ze al naar voren. In deze ronde cabine lijken ze een paar meter boven de grond te zweven, Door op de andere knop te drukken, duikelt het gevaarte 360 graden naar achteren. Met verhit, rood aangelopen hoofd, én een grote glimlach op het gezicht, komen zowel vaders en kinderen uit de draaiende, buitelattractie. “ Nog een keer! Ik wil nog een keer.” De drie kinderen blijven nog even plakken. Eén keer is te kort. Hier moeten ze zeker nog een paar keer in. Ach, wat maakt het uit, ze hebben de hele dag om er voor te zorgen dat ze hun challenge tot een goed einde kunnen brengen.

Salto’s maken op Bugee Trampoline

Na de lunch gaat het in één ruk door naar de donkere hal waar ze elkaar met de botsauto’s (Jul’s Grote Disco Bots) proberen te raken. En vervolgens worden de paardenbaan, de razende raceauto’s en de vliegende bus onder andere aangedaan. Aan het eind van de middag griezelt het trio nog even in het spookslot om daarna naar de, zo zeggen ze dat zelf, ‘vetste attractie’ te gaan: Jul’s Bungee Trampolines! Ze worden vastgemaakt aan elastieken en springen meters hoog. Salto’s naar voren en naar achteren, uitgeput worden ze uiteindelijk losgemaakt.

Challenge Julianatoren bijna gelukt!

Direct daaropvolgend reageert het trio: “Onze challenge is bijna gelukt. We moeten alleen nog in de draaimolen. Die is misschien wel een beetje kinderachtig, maar we doen het toch.” Kinderachtig blijkt de antieke stoomcarrousel uit 1887 geenszins. Sterker: de twee vaders doen ook een rondje mee.

Moe, maar voldaan ploffen we neer uiteindelijk neer bij de Hamburger Kiosk. Een patatje gaat er wel in. Of zoals Job, Luuk en Zoë zeggen: “Na al die mooie Julianatoren-avonturen, hebben we wel trek gekregen.”

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Dennis is eigenaar van het bedrijf Media Magneet. Bij dit mediabureau is hij actief als (online) tekstschrijver, journalist en fotograaf. Hij woont in Epe samen met Nicole en is vader van -het allerbeste blogonderwerp ever- Job (2008). Dennis is zoals hij zelf gekscherend zegt ‘dol op hobby’s’. Naast fotograferen, hardlopen en mountainbiken, speelt hij in een band, luistert ook graag naar muziek en bezoekt frequent concerten en festivals. Verder schrijft hij maandelijks recensies over nieuwe albums en verhalen over artiesten en liedjes.