De 5 meest unieke kindervakanties

Toen ik een jaar of 12 was, ging ik op een klassiek zomerkamp. Klassieke kennismakingsspelletje deden de ronde, en we gingen elke dag lekker actief sporten. Van voetbal tot roeien; iedere dag vonden er weer andere activiteiten plaats.

‘s Avonds lekker bijkletsen aan het kampvuur en de week met een knaller afsluiten op de bonte avond met limonade. Heerlijk, zo’n week! Dit zal ik nooit meer vergeten… Toentertijd, zo’n 15 jaar geleden, was het aanbod aan zomerkampen nog niet zo divers. Tegenwoordig is dat wel anders. In dit artikel beschrijf ik de vijf meest unieke kindervakanties – begeleide vakanties waar jouw kind zonder ouders naartoe gaat.

Muziek- en filmkamp

Voor de creatievelingen onder ons: een week lang regisseren en muziek maken, midden in de natuur. Een script schrijven en acteren: het hoort er allemaal bij. Of werk jij liever aan de  muziekproductie? En tussen de filmopnames door is het natuurlijk wel tof om een vlog te maken voor het filmpje ‘Achter de schermen’. Voor wie later acteur wilt worden, is dit een hele leuke vakantie.

Vroeger was het aanbod aan zomerkampen nog niet zo divers. Tegenwoordig is dat wel anders. In dit artikel de vijf meest unieke kindervakanties.

Freerunkamp

De basis aanleren van het freerunnen: eerst oefenen om te leren freerunnen in de sporthal, waarna je samen met getrainde begeleiders de stad induikt om jouw skills op coole underground locaties te laten zien. Het klinkt allemaal een beetje eng natuurlijk, maar de begeleiding staat klaar om de kids op te leiden tot professionele freerunners – op een veilige manier! Maar alleen dan, als je het
aandurft…

Watersportkamp

Natuurlijk ben je bekend met een klassieke surfvakantie, waar je op een normale surfplank de golven leert bedwingen. Tegenwoordig zijn er kindervakanties, waar je allerlei soorten watersporten kunt combineren. Van windsurfen tot zeilen en kano-varen: een echte waterrat zal zich op dit kamp vast en zeker thuis voelen.

Professioneel voetbalkamp

Tja, je kent het wel. Met de voetbalclub op kamp gaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar eigenlijk zou je weleens willen weten hoe het voetballeven als een prof eruit ziet, toch? Interviews afnemen voor en na de wedstrijd en met vuurwerk het veld oplopen. Deze vakantie is ideaal voor kinderen die ervan dromen om profvoetballer te worden.

Outdoorkamp

Midden in de natuur slapen, planten leren herkennen, bushcraft-technieken aanleren en survivallen. Onder professionele begeleiding leer je kennismaken met het leven van survival-experts als Bear Grylls. Het doel is om weer één te worden met de natuur, in een tijd waar kinderen meer en meer worden meegezogen in de digitale wereld.

Het is mooi om te zien dat er tegenwoordig voor ieder wat wils is. Door het diverse aanbod kunnen kinderen de vakantie van hun dromen vinden. Zelf weet ik nog goed hoe leuk ik het heb gehad op zomerkamp. Voordat het kamp begon, was ik een beetje schuchter en bang om in een nieuwe omgeving terecht te komen. Voor aanvang dacht ik: waarom heb ik me in godsnaam hiervoor laten inschrijven? Ondanks mijn nervositeit kwam ik al redelijk snel los. Iedereen had een beetje hetzelfde gevoel voor aanvang, maar er ontstond door de leuke activiteiten meteen een hechte groepssfeer.

Ik kan beamen hoeveel deugd het ervaren van een zomerkamp mij als kind heeft gedaan; een zomerkamp beleven is goed voor je zelfvertrouwen en je leert er zelfstandig worden. Welke kleding trek ik vandaag aan? Aan welke activiteiten neem ik vandaag deel? Ik denk persoonlijk dat de diversiteit aan vakanties eraan bijdraagt dat meer kinderen een onvergetelijke week kunnen beleven. Iemand die bijvoorbeeld van freerunnen houdt, zal zich sneller op zijn gemak voelen op een freerunkamp!

Welke kindervakantie zou voor jouw kind ideaal zijn?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Juvigo – de VakantieVinder. Juvigo biedt een groot en divers aanbod aan kindervakanties aan. In samenwerking met Steunpunt KinderVakanties wordt de hoge kwaliteit van deze vakanties gewaarborgd. Vind hier zomerkampen en jongerenreizen – de droomvakanties voor jouw kinderen! Voor persoonlijk advies over jouw droomkamp, kun je Juvigo contacteren door te bellen naar (020) 808 00 46 of te mailen naar [email protected]

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>