By 18 februari 2019 Read More →

Uitjes voorjaarsvakantie 2019

Terwijl het noorden van Nederland inmiddels gestart is met de vakantie, moeten onze kids nog een weekje. Vrijdag wordt er nog carnaval gevierd op school en dan weer even een lekker weekje vrij. Het is dus weer tijd voor een overzicht met leuke uitjes voorjaarsvakantie 2019.

Deze uitjes spraken ons aan. Wellicht jou ook! Daarnaast hebben we natuurlijk ons uitgebreide overzicht van de coolste musea voor kinderen, per provincie gerangschikt. Er zit vast iets van je gading tussen!

Uitjes voorjaarsvakantie 2019

Natuurfilm in Omniversum

In het Ominversum is de veelbekroonde film Backyard wilderness te bewonderen. Een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden, maar nodigt de kijkers – jong en oud – ook uit om er zelf op uit te trekken en de natuur om je heen (opnieuw) te ontdekken. De film laat je je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren op unieke wijze vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en coyotes tot eenden, kolibrietjes, hommels en muizen. Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum daarvoor een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen met hun ouders of verzorgers het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten kunnen ondernemen in park, bos en duinen.

In het Ominversum is de veelbekroonde film Backyard wilderness te bewonderen. Een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden, maar nodigt de kijkers – jong en oud – ook uit om er zelf op uit te trekken en de natuur om je heen (opnieuw) te ontdekken.

Op 21 februari, 24 maart en 14 april kun je met Staatsbosbeheer boswachters Jenny en Mark mee op een heuse tuinsafari door de achtertuin van Omniversum. Je bezoekt eerst de film Backyard Wilderness met vooraf een korte introductie over het boswachterschap. Na afloop van de film mogen de kinderen met de boswachter mee de tuin in voor een speurtocht waarin je de nabije natuur ontdekt.

Meer informatie: www.omniversum.nl

Poep en Zoo

Ook tijdens deze voorjaarsvakantie (16 februari t/m 3 maart) staat Dierenpark Amersfoort in het teken van poep. Olifantendrollen, giraffenkeutels, vogelflatsen… Er wordt heel wat af gepoept in de dierentuin. In de voorjaarsvakantie duik je in de wereld van de drol tijdens Poep & ZOO.

Je leert van alles over de poep van dieren en kom je er achter dat poep niet alleen grappig is, maar ook heel nuttig. Ook kun je een stap zetten in het poep-laboratorium, waar onze professor druk bezig is met dé uitvinding van de eeuw om beter voor het milieu te zorgen. Hij heeft daarbij jouw hulp nodig! Ga aan de slag, sprokkel de juiste formule bij elkaar en gebruik al je poepkennis om tot een verrassende ontdekking te komen.

Meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Serieus grappige voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid

Wat is satire en waarom bestaat het? Kun je zomaar alle grappen maken? En zijn alle grappen wel grappig? De hele voorjaarsvakantie (16 februari t/m 3 maart) staat Beeld en Geluid in het teken van satire! Speel met het hele gezin mee in een sketch, teken een karikatuur, maak een meme of volg een van de superworkshops van een échte satiricus. Nog niet uitgeleerd? Geef jouw kind dan op voor de kindercollegereeks van MuseumJeugdUniversiteit en wordt in vier colleges een afgestudeerd kind-satiricus.

Meer informatie: www.beeldengeluid.nl

FamilieFest in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam

Op woensdag 27 februari organiseert Het Nieuwe Instituut weer een FamilieFest. Een festival waarbij families VIP zijn en zijn de hele dag workshops en activiteiten over ontwerpen te volgen. Dit keer staat het festival in het teken van (geheime) boodschappen.

Families worden expert in het maken en ontrafelen van (geheime) boodschappen tijdens het FamilieFest van Het Nieuwe Instituut. Zo neemt Toine Klaassen hen mee in een geheimzinnige wereld zonder gepraat, maar vol met rituelen en geluiden. In de workshop van kunstenaar Jan Rothuizen zijn taal en tekenen gelijk en ontstaan grootse tekeningen. De échte codetaal is natuurlijk die van computers. Daarom host Lieke van den Berge een kleurrijk dobbelspel waarin een eindeloos algoritme tot leven komt. De dansers van het Hiphophuis geven performances en onderzoeken lichaamstaal samen met families in een workshop. De hele dag klinken vervormden spoken word gedichten van bezoekers door het gebouw, afkomstig van de workshop met woordkunstenaar Elten Kiene.

Het festival is extra leuk voor families met kinderen van 4 t/m 12 jaar en kost € 2,- per persoon.

Meer informatie & tickets: hetnieuweinstituut.nl/workshops/familiefest-codetaal

Burgers’ Light

Tot en met 9 maart kun je Burgers’ Light, een boeiend lichtspektakel nog bezoeken en is het park geopend tot 21.00 uur. Dit jaar word je, naast de tientallen groepen lichtfiguren die in het park staan opgesteld, meegevoerd langs de diverse levensfases van vlinders . Een route bestaande uit tientallen sfeervolle lichtornamenten voert langs vier verschillende podia: van eieren tot rups, pop en de transformatie naar vlinder. Acteurs werken hierbij afwisselend met lichtshows en schaduwspellen.

Dagbezoekers mogen gratis naar Burgers’ Light. Ook is er vanaf 18.00 uur een speciaal tarief gericht op geïnteresseerden voor alleen Burgers’ Light . Hou er wel rekening mee dat dan niet alle delen van de dierentuin geopend zijn.

Meer informatie: www.burgerszoo.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.