By 18 december 2018 Read More →

Uitjes kerstvakantie

Het is alweer bijna kerstvakantie. Ik weet niet hoe het bij jou thuis zit, maar wij zijn er echt aan toe. Dennis en ik hebben bedacht dat we gelijk met Job 14 dagen vrij willen nemen. Hoop dat dat ook gaat lukken. We hebben inmiddels al wel wat kerstvakantie uitjes gepland staan.

Er zijn namelijk ontzettend veel leuke dingen te doen. 

WINTERPALEIS HET LOO in Apeldoorn

T/m 6 januari is bij Paleis Het Loo in Apeldoorn omgetoverd tot ‘Winterpaleis Het Loo’. Dit jaar in een nieuwe formule op en rond een feeëriek Stallenplein, vol kerstbomen en lichtjes, met alle blikvangers voor feestelijk gedekte tafels én een echte ijsbaan.

Bezoekers kunnen in de proeverij kennis maken met drankjes en hapjes, gemaakt volgens historisch recept. Ook zijn er doorlopende activiteiten, workshops en demonstraties, zoals kerstdecoraties maken en servetten vouwen. Kinderen kunnen in het Kinderatelier zelf aan de slag met het dekken van een koninklijke tafel.

Kinderen t/m 3 jaar gratis, 4 /12 jaar 5 euro, vanaf 13 7,50 euro (online 7 euro)

Voor meer informatie: paleishetloo.nl/winterpaleis

NAAR DE BIOSCOOP

Het staat bij ons gezin bijna elke kerstvakantie wel op het programma, want er zijn altijd heel veel leuke familiefilms in deze tijd. Met Job en Dennis wil ik graag naar Ralph Breaks the Internet en met mijn moeder ga ik naar Bohemian Rhapsody.

Brenda heeft deze week al een uitgebreide lijst met alle leuke bioscoopfilms voor het gezin geschreven. En heel handig, met de trailer en voor welke leeftijden de films geschikt zijn. Makkie dus, om ook wat uit te zoeken!

HET IJSBEELDENFESTIVAL IN ZWOLLE

Het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. En men zegt grootser en mooier dan ooit. Er is 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw gebruikt.

Dit jaar staan ‘Wereldberoemde Verhalen’ centraal. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Alice in Wonderland, Harry Potter en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt.

Ook aan de kids is gedacht: er wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gemaakt. Een gratis plaza met kermisattracties, games, springkussens, LEGO en workshops ijs carven. 

De prijzen (ONLINE) zijn: t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 10 jaar 10 euro en vanaf 11+ 14,50 euro.

Voor meer informatie: www.ijsbeelden.nl

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Heb je deze vakantie een bezoekje aan onze hoofdstad in gedachten? Wacht dan zeker tot het donker is. Want het Amsterdam Light Festival is zeer de moeite waard. Met meer dan 200 kunstwerken is het één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa.

Op de website zijn wandelroutes te downloaden (van 2 tot 8,5 km) of ga met een rondvaartboot. Er zijn vele aanbieders

Kijk hier voor meer informatie: amsterdamlightfestival.com/nl/

SKIËN IN EIGEN LAND

Hoezo in de file naar Oostenrijk om te skiën? Dat kun je ook gewoon in eigen land. In Landgraaf en Zoetermeer liggen twee geweldige indoor skibanen. En alles in Oostenrijkse sfeer. Dus ook met die après-ski komt het wel goed. 😉 

Check de website even voor speciale acties. Zo heb je nu op beide locaties: bij 2 betalende volwassenen, dat je kind een gratis skipas ontvangt.

Kijk hier  voor meer informatie: Snowworld Landgraaf en Snowworld Zoetermeer

DISNEY ON ICE

Van 22 tot en met 30 december kun je in Jaarbeurs Utrecht genieten van ”Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice’. Een schaatsshow waarin 
Mickey, Minnie, Donald en Goofy een kleurrijke en magische reis maken door het verleden.

Dory, Nemo en Marlin van Finding Dory, uiteraard de dames en Olaf van Frozen, Buzz en Woody, de Lion King en nog vele anderen. Ik ben zelf nog nooit geweest, maar hoor van anderen dat het enorm indrukwekkend is. 

Kijk hier voor meer informatie: www.disneyonice.com

BEZOEK EEN COOL MUSEUM VOOR KINDEREN

Ken je ons overzicht met coole musea voor kinderen al? Daar staan per provincie alle toffe musea met en voor kinderen vermeld. 

Bekijk hier het overzicht

Een museum saai? Echt niet!! Breng een bezoek aan een museum kinderen! Per provincie een lijst met de leukste musea voor kids.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.