By 11 augustus 2018 Read More →

De Julianatoren: ook voor oudere kinderen leuk!

Ook dit jaar werden we uitgenodigd voor een bezoekje aan de Julianatoren. Ik vroeg me af of Job hiervoor nog te porren was. Want hij wordt deze zomer alweer 10 jaar. Maar meneer was vooraf wederom super enthousiast. Vriendinnetje Sophie wilde dit keer graag mee.

De Julianatoren is een  pretpark voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park is compact en overzichtelijk. Kinderen van een jaar of 8-9 kunnen  hier echt al alleen rondlopen. Voor jongere kinderen is er ook veel te doen. Maar aangezien ik op stap ben met twee bijna tieners hebben wij ons gefocust op de ‘stoere’ attracties.

Ik vroeg Job en Sophie om de leukste attracties te benoemen voor kinderen van hun leeftijd. Hieronder hun lijstje in willekeurige volgorde. Een top 8 kwamen ze samen niet helemaal uit.  Per attractie heb ik aangegeven vanaf welke leeftijd ze alleen mogen. Dat betekent niet dat kleinere kinderen er niet in mogen, maar dan moet je ze begeleiden als ouder.

De leukste attracties van Julianatoren voor oudere kinderen

# Jul’s rollerskates

De achtbaan! Eentje die niet over de kop gaat, maar wel lekker hoog en snel gaat. Vanaf 1.20 meter mogen kinderen alleen in de achtbaan. Onderweg wordt er een foto gemaakt. Voor 2 euro kun je die naar jezelf mailen. Die moest er uiteraard komen. 😉

Met de twee razende reporters Job en Sophie (allebei bijna 10) onderzochten we de vraag: hoe geschikt is de Julianatoren voor oudere kinderen? + TIPS

# Springende piraat

Een mini wildwaterbaan voor kinderen die zin hebben in wat waterspektakel. Een klein bootje wordt omhoog getakeld en duikt met hoge snelheid meters naar beneden waarbij je eindigt in het water. De grote vraag was natuurlijk: blijf je droog?

# Jul’s vlinder – schommel

Waarom dit de vlinder heet, is mij niet helemaal duidelijk. Want zo lieflijk wordt er niet gefladderd. Het gaat best hard! Je wordt met karretje waarin je met z’n tweeën zit, omhoog getrokken en dan ‘fladder’ je van links naar rechts. Vanaf 1.20 meter mogen kinderen hier alleen in.

Met de twee razende reporters Job en Sophie (allebei bijna 10) onderzochten we de vraag: hoe geschikt is de Julianatoren voor oudere kinderen? + TIPS

# Glijbanen

Je bent toch nooit te oud voor een glijbaan. Vind mijn razende reportersduo in ieder geval. Job vond de steile het leukst en Sophie de familie glijbaan mét hobbels. Vanaf 1.15 m mogen kinderen hier alleen af.

Met de twee razende reporters Job en Sophie (allebei bijna 10) onderzochten we de vraag: hoe geschikt is de Julianatoren voor oudere kinderen? + TIPS

# Bungee trampolines

Tot wel 8 meter hoog springen op de bungee trampolines. Met een tuigje zit je vast, dus alle ruimte om al je trucs veilig uit de kast te halen. Voor kinderen tussen minimaal 15 en maximaal 80 kilo. Wel lange wachttijd.. Houd daar echt rekening mee!

# Jul’s grote disco bots

In het donker botsen met botsautootjes onder het genot van harde muziek. Is er iets leukers? 😉 Kinderen mogen hier alleen in vanaf 1.10 meter.

Met de twee razende reporters Job en Sophie (allebei bijna 10) onderzochten we de vraag: hoe geschikt is de Julianatoren voor oudere kinderen? + TIPS

# Varende Piraat

Met piratenbootjes ga je het watergevecht aan met andere bezoekers! Sturen en spuiten, dus een attractie waar je perfect met z’n tweeën in kan. Bij deze attractie moet je niet bang zijn om nat te worden. Kwam met de tropische temperatuur waarop wij het park bezochten goed uit. Zelfs in de rij kregen we van mede-bezoekers die even de spullen uittesten een douche.. De arme meneer die bij deze attractie stond, kreeg ook regelmatig de volle laag. Evenals deze moeder die aan de zijkant stond te wachten. Hilariteit alom natuurlijk!

# Het Reuzenrad

Twee rondjes ronddraaien in het reuzenrad vonden de kids ook nog leuk.Zo bekijk je het park nog even van grote hoogte en werd er direct besloten waar er nog meer naartoe moest worden gegaan. En ik kon dit toffe plaatje even schieten! Vanaf 1.20 meter mogen kinderen hier alleen in.

Met de twee razende reporters Job en Sophie (allebei bijna 10) onderzochten we de vraag: hoe geschikt is de Julianatoren voor oudere kinderen? + TIPS

Ook een bezoekje brengen aan pretpark Julianatoren?

Dat kan natuurlijk altijd! Bestel je ze vooraf online, dan krijg je per kaartje twee euro korting. Gaan jouw kids alleen op pad in het park? Er zijn genoeg picknicktafels te vinden waar jij als ouder lekker kunt zitten met een kopje koffie.

Bekijk hier de website

Bewaar dit artikel op Pinterest

De Julianatoren is een  pretpark voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park is compact en overzichtelijk. Kinderen van een jaar of 8-9 kunnen  hier echt al alleen rondlopen. Voor jongere kinderen is er ook veel te doen. Maar aangezien ik op stap ben met twee bijna tieners hebben wij ons gefocust op de ‘stoere’ attracties.    De Julianatoren is een  pretpark voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park is compact en overzichtelijk. Kinderen van een jaar of 8-9 kunnen  hier echt al alleen rondlopen. Voor jongere kinderen is er ook veel te doen. Maar aangezien ik op stap ben met twee bijna tieners hebben wij ons gefocust op de ‘stoere’ attracties. #speeltuin #buirenspelen    De Julianatoren is een  pretpark / speeltuin voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park is compact en overzichtelijk. Kinderen van een jaar of 8-9 kunnen  hier alleen rondlopen. Voor jongere kinderen is er ook veel te doen. Maar aangezien ik op stap ben met twee bijna tieners hebben wij vooral gelet op de ‘stoere’ attracties.    De Julianatoren is een  pretpark / speeltuin voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park is compact en overzichtelijk. Kinderen van een jaar of 8-9 kunnen  hier alleen rondlopen. Voor jongere kinderen is er ook veel te doen. Maar aangezien ik op stap ben met twee bijna tieners hebben wij vooral gelet op de ‘stoere’ attracties.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.