By 1 augustus 2018 Read More →

Een spannende winactie voor nieuwsgierige jongens en meisjes

Ken je ijsmummie Ötzi nog? De mummie die ontdekt is in de alpen? Ik zal je geheugen nog even opfrissen.

Op 19 september 1991 ontdekte een echtpaar een lichaam aan de rand van een gletsjer in de Ötztaler Alpen. In eerste instantie dachten ze dat het om een recent slachtoffer ging, maar na onderzoek bleek dat het om een mummie uit de Kopertijd ging. Op het moment dat dit duidelijk werd, wekte Ötzi, die inmiddels zo benoemd werd, de interesse van vele onderzoekers. Zijn vindplaats is meerdere malen onderzocht waarbij belangrijke vondsten zijn gedaan.

In het Continium discovery center in Kerkrade doen ze dit nog even dunnetjes over. Kids tussen de 6 en 14 jaar oud worden uitgedaagd om het mysterie van ijsmummie Ötzi op te lossen.

Interactieve tentoonstelling in Continium

In de Alpen is namelijk een lijk ontdekt, afstammend uit de prehistorie. Hoe kon dit lichaam zo goed bewaard blijven in de natuur en wat is er destijds precies gebeurd?

Met deze interactieve tentoonstelling gaan de kids zélf op sporenonderzoek uit en verzamelen ze bewijsmateriaal. Door middel van Virtual Reality lijkt het net alsof ze bij het plaats delict zijn: de mooie omgeving van de Alpen. Ze onderzoeken vingerafdrukken en ander DNA-materiaal en door middel van CT-, Röntgen- en MRI-scans kunnen ze een kijkje nemen in het lichaam. Uiteindelijk gaan ze de crime scene reconstrueren om het mysterie op te lossen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën, zodat iedereen CSI kan nabootsen en echt in de huid kan kruipen van een forensisch onderzoeker.

De tentoonstelling is interessant voor nieuwsgierige jongens en meisjes en kun je bekijken tot en met 8 september.

Winnaars 2x 4 kaarten mysterie van ijsmummie Ötzi

Gefeliciteerd!

Cindy Aalbers uit Ewijk

Susan Heijnen uit Waalre

Jullie hebben inmiddels een mail van ons ontvangen. Graag horen we van jullie wanneer jullie het museum gaan bezoeken. De kaarten liggen dan klaar bij de kassa. Je hebt tot en met 8 september de tijd om de tentoonstelling te bezoeken.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.