De Kom in de kas-dagen op 7 en 8 april zijn leuk!

Ben jij of je kind weleens in een kas geweest? Nee? Dan kun je vandaag (zaterdag 7 april) en morgen 8 april een bezoek brengen aan de kassen tijdens Kom in de kas.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor het publiek. In 22 regio’s verspreid over Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.  Bekijk hier welke kassen precies open zijn.

Kom in de Kas. Want in de kas gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. En het is niet alleen leerzaam, maar ook lekker en leuk. Er valt van alles te proeven en er worden leuke activiteiten georganiseerd. In veel kassen liggen ook grote springkussens waarop je heerlijk kunt spelen, kun je geschminkt worden of kun je paardrijden.

Ook kun je meedoen aan een kleurwedstrijd. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Doe dan mee en maak kans op een prijs. Per leeftijdscategorie stellen de regio’s een aantal prijzen beschikbaar.
Download de kleurplaat en kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk.

Download alvast de Kom in de Kas app

Speciaal voor de Kom in de Kas dagen wordt er een interactieve, virtuele speurtocht georganiseerd in de kas. Je hebt hiervoor een smartphone met de KomInDeKas app nodig. Download de app voordat je de kassen gaat bezoeken in de App Store (Apple) of via Google Play (Android).

Open de KomInDeKas app en tik op ‘Speurtocht’. Met de app ga je op zoek naar zeven plaatjes van de helden die in en rondom de kas verstopt zitten. Bekijk de held die je gevonden hebt met je camera. Wees er zeker van dat de gehele afbeelding in beeld is.

Bekijk je spaarboekje in deze app en zie welke helden je al gevonden hebt!

Meer informatie: www.komindekas.nl

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.