By 24 februari 2018 Read More →

Het Mooie Kinderboekenfestival: waar boeken tot leven komen

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de tweede editie van Het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 27 mei.

Tijdens dit bonte festival in de Amsterdamse Tolhuistuin kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. De eerste editie van het festival in 2017 was  uitverkocht. Dus we plaatsten dit bericht maar vroeg. 😉

Gastcuratoren zijn dit jaar Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen. Je kent ze onder meer van de succesvolle dichtbundels Jij bent de liefste en Nooit denk ik aan niets. Hans & Monique kozen de boeken die centraal staan tijdens het festival . De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin. Zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Een vrolijke beestenboel

Het wordt een vrolijke beestenboel in de Tolhuistuin. Met de échte boerderijdieren van Boer Boris, maar ook minder aaibare dieren als spinnen en slangen uit Ben niet bang voor de wilde dieren. Schone kleren zijn niet gegarandeerd, want er komen heel, heel, heel vieze activiteiten bij Heel heel heel vies boek en Pretpark de Poepfabriek.

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. 18 van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de tweede editie van Het Mooie Kinderboekenfestival in Amsterdam op zondag 27 mei 2018.

En er is muziek, van Diereliereliedjes tot Jazz voor kinderen! Met een levendig programma geleid door auteurs (o.a Brian Elstak, Edward van de Vendel, Marit Törnqvist, Annet Schaap en Ted van Lieshout), illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet.

Het definitieve festivalprogramma (met jawel, een heus blokkenschema) staat vanaf begin april online.

Kaarten Mooie Kinderboekenfestival

Kaarten à € 7,50 zijn nu in de voorverkoop. Meer informatie en ticketverkoop via www.kinderboekenfestival.nl.

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. 18 van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de tweede editie van Het Mooie Kinderboekenfestival in Amsterdam op zondag 27 mei 2018.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.