By 11 november 2017 Read More →

Ruimtekoers: een binnen festival voor het gezin in Arnhem

Van 15 – 25 november  vind je in Arnhem-Zuid in een zes verdiepingen tellend leegstaand kantoorpand (met 1.200 m2!) het artistiek, cultureel festival Ruimtekoers. Organisator Halfvol wil met het festival zorgen voor verbinding en daarnaast onderzoeken hoe de stad van de toekomst eruit kan zien. En daar spelen kinderen een belangrijke rol in.

Er is niet alleen ruimte voor feestjes en lezingen. In het zes verdiepingen tellende pand vind je ook een pop-up restaurant waar koks samen met buurtbewoners hun lievelingsgerechten bereiden. Wat dacht je van de binnentuin waat je een nacht je tent op kan zetten. Of dansvoorstellingen van bejaarden en leerlingen van de dansacademie. En voor je kids is er genoeg te doen.

Ruimtekoers: festival voor het gezin

Naast een educatieprogramma in samenwerking met Het Natuurcentrum, waarin kinderen hun eigen stad van de toekomst bouwen, zijn er kindertheatervoorstellingen en kun je je kroost elke dag van het festival met een gerust hart achterlaten in de Kinderstalling.

A Place to Play

In het festivalhoofdkwartier aan de Groningensingel 51 vind je A Place to Play: springen, klimmen, voeten van de vloer, koprollen en gek doen. In A Place To Play kan je samen met je kids vrij als een vogel uit je dak gaan. Je vindt er ook een gigantische ballenbak en ja, die is ook toegankelijk voor volwassenen. Jiehaa!

Kindertheater: Mezelven

‘Er was een jongen, een gewone jongen. Een met gewoon haar op zijn hoofd. En met gewone kleding om zijn lijf. Op een dag bekeek hij zichzelf eens goed in de spiegel. Hij vond zichzelf te dik, te dun, te groot, te bijdehand, te chagrijnig, te slim, te dom, te klein… Hij had overal wel wat over te klagen, dan maar niet meer zichzelf zijn!  Maar kan dat wel? Jezelf niet zijn? Wie ben je dan?’  Dat zie je in Mezelven, een theaterstuk speciaal voor kinderen. Onder regie van Jimmy Deegens brengt toneelgroep Nachttheater de zoektocht naar zelfacceptatie op een luchtige, avontuurlijke manier ten tonele.

De kinderstalling

Even zonder je kinderen op expeditie gaan op Ruimtekoers is geen probleem. De kinderstalling bevindt zich in A Place to Play en is elke dag open. Op het programma staan onder andere kijkdozen maken van je lievelingsspeelplek, de stad van de toekomst schilderen, een speurtocht en een wedstrijdje apenkooien. Maar een boekje lezen, een spelletje doen of lekker tekenen kan natuurlijk ook altijd.

Voor meer informatie: www.ruimtekoers.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.